Pelerinajul Cuvioasei Parascheva s-a încheiat ieri dimineaţă în jurul orei 5. Raclele cu moaştele Cuvioasei Parascheva şi cu moaştele Sfintei Mironosiţe Tecla şi Întocmai cu Apostolii au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane şi mai apoi aşezate spre închinare în biserică. Potrivit organizatorilor, aproximativ 300.000 de persoane au trecut anul acesta pe la raclele sfinte, numărul fiind dublu faţă de anul trecut şi mai mare decât în ultimii cinci ani. Printre ultimii sosiţi s-a regăsit şi un grup de 42 de persoane din Piteşti. S-au aşezat la rând luni dimineaţă, în jurul orei 2. ”Am plecat aseară de la ora şase din Piteşti şi am ajuns la 2 noaptea şi ne bucurăm. E bine, e prima dată când am ajuns şi îmi doream foarte mult”, a spus Maria. În jurul orei 4 şi jumătate, raclele cu moaştele sfinte au fost ridicate de pe baldachin şi purtate pe umeri de un sobor de preoţi în jurul Catedralei Mitropolitane. Cel care a oficiat slujba de luni dimineaţă a fost Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.
Raclele sfinte au fost aşezate spre închinare înapoi în Catedrală, iar câteva zeci de persoane aşteptau deja să poată trece să lase un acatist şi o rugăciune.“Aşa se spune că anul acesta au fost mai mulţi pelerini decât în ultimii patru-cinci ani. Credinţa oamenilor creşte din an în an, asta înseamnă că Dumnezeu a rânduit şi o vreme frumoasă în aceste zile ca să ne bucurăm, asta înseamnă că Dumnezeu şi sfinţii ne cheamă ca să îi cinstim”, a afirmat Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Tecla şi Întocmai cu Apostolii de la mănăstirea Neamţ va mai rămâne la Iaşi spre închinare încă o perioadă de timp.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorFilmul zilei