Florin Tănăsescu

Pare ciudat că sunt în viață, nu-i așa ? Este bizar să vă vorbesc taman eu, eu, desfrânata, nu? Ei bine, poate mă credeți, poate nu, sunt mai de caracter decât muierile din minister sau alea de pupă moaște și sar la jugulara mea că l-am ucis pe Ioan. V-ați prins, sunt chiar Irodiada, fiica unei mame denaturate și unui tată adulter.
Am fost, sunt și voi fi woman in love. Deci, dați voi o șansă copiilor bolnavi de cancer să se ridice de pe patul de spital și sănătoși să îmbrățișeze, să sărute o fată. Dați SMS la 8844, cu textul MAGIC. Abia atunci va zice și Hristos: “Copile, ridică-te din patul tău și umblă!”.
Nu, nu sunt Maica Tereza, s-alin dureri. Și știu că absolut nicio miunune în țara voastră, uitată parcă–n lume, nu poate să sece izvoul lacrimei unui părinte disperat ce-și vede copilul nemișcat pe patul de spital. Și nu, să n-așteptați ca vreo magie să se abată asupra țării voastre. Să vină, precum Moș Crăciun, pe horn, precum pomenile electorale.
Eu sunt Irodiada. I am a woman in love și, da, sunt vie. Și nu, nu mi-e rușine de gesturile obsecene pe care le-am făcut în fața tatei. Nici vouă să nu vă fie rușine cu fiii voștri că nu au luat bacul, că n-au luat doctoratul. Și că i-a pus dracul să alerge după fete, în loc să stea cu burta pe-nvățat. Fiți bucuroși că vor prinde anii în care vor putea îmbrățișa și săruta, cum vă ziceam, o fată. Că asta e esența vieții, deșertăciune-i restul…
Nu costă decât douăzeci de lei de fiecare să vă ridicați, fie și pe locul Catedralei, de-i nevoie, Spitalul Neamului de Însănătoșire. Nu mai dați niciun leu pentru Ateneu și nici vreo mită la ghișeu! Ba, dați-i una-n bot medicului care vă spune, cinic: “Luați loc! Copilul dumneavoastră are cancer. Iar paturi în spitalul nostru nu se mai găsesc”. Și, fără să-l apuce jena, vă dă un sfat prietenesc: ”Trăiește doar de-l duceți la Viena!”
De data asta, Calea, Adevărul, Viața nu mai sunt Hristos – mă iartă, Doamne! – ci voi, acolo, pe pământ. Faceți, așadar, MAGIA: “Fiule, ridică-te din patul tău și umblă !”. Dar ea, magia asta, se face nu prin cuvinte electorale – suprarealiste (“Vom face poduri, drumuri și spitale”), ci prin voi înșivă.
Da, sunt Irodiada, și sunt încă vie. Și da, eu am curajul să-l privesc în ochi pe bietul Ioan, ce-am pus să fie omorât. Numai miniștrii voștri se uită-n scârbă la spitale-morgă și la cimitire. Și nici c-au lacrimi ca să plângă la căpătâiul copiilor ce trag să moară, uitați într-un pătuț murdar dintr-un hangar (mă rog, voi îi mai ziceți și spital). Și nici fotolii cu spătar înalt nu se găsesc în pavilioane canceroase, să-și facă Gabi Firea o poză lângă-un muribund, stând la căpătâiul lui.
Da, sunt femeie: Irodiada, Mata Hari sau cum m-o mai chema.
Da, pot fi criminală, dar și MAGIC woman.
Eu sunt femeie, deci sunt viață. Cod de identificare SMS: 8844 – MAGIC.