Iliescu asteapta scuze

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ii solicita presedintelui Traian Basescu sa ii prezinte scuze pentru acuzatiile pe care i le-a adus. Ion Iliescu sustine ca e vorba de jigniri si acuze nefondate. Senatorul PSD spune ca, de fapt, seful statului trebuie sa-si ceara scuze si poporului roman, caruia i-ar fi adus prejudicii, prin modul fantezist si lipsit de orizont in care intelege sa-si indeplineasca mandatul.
Presedintele Traian Basescu a afirmat luni seara, in interviul de la televiziunea publica, ca liderul PSD Mircea Geoana este manipulat de Ion Iliescu in demersurile pe care partidul vrea sa le intreprinda impotriva sa.

Romania recupereaza o treime din ce-i datoreaza Siria

Romania va recupera mai mult de o treime din datoria de la Siria.
In urma negocierilor s-a convenit ca Romania va primi, in decurs de patru ani, 35 la suta din datoria de 118 milioane de dolari.
Este cel mai mare procent negociat de un creditor al Siriei.
Cele mai bune conditii pana acum le avea Rusia, care obtinuse un procent de 22 la suta din suma pe care o avea de recuperat, esalonat pe zece ani.

Liderul israelian, acuzat oficial de viol

Presedintele Israelului, Moshe Katzav, a fost inculpat oficial pentru viol, de procurorul general al tarii, potrivit unor surse din cadrul ministerului israelian de Justitie. In octombrie, anul trecut, anchetatorii stabilisera, dupa cinci interogatorii in cazul presedintelui, ca Moshe Katzav trebuie inculpat pentru violarea fostei sale secretare si a unei alte angajate.
Si fiul presedintelui este implicat intr-un scandal. Ariel Katsav a fost acuzat de comportament indecent. O angajata a companiei feroviare nationale s-a plans ca acesta i-a adresat cuvinte jignitoare, dupa ce si-a pierdut locul de munca din cadrul societatii.

Salvare spectaculoasa pe partia Kalinderu !

Turisti blocati in telescaune, un altul, prabusit fara cunostinta si cu multiple fracturi, pe partia Kalinderu din Busteni. Echipele de interventie intra,rapid, in actiune si, din fericire, situatiile extreme cu care se confrunta fac parte doar dintr-un exercitiu de simulare a unei ample operatiuni de salvare. Chiar si asa, nu s-a pierdut nicio secunda pentru a transporta ranitul la baza partiei, unde astepta o ambulanta si a elibera, cat mai repede posibil, turistii captivi. Ciprian Aldea, de la Serviciul Salvamont Busteni, a precizat ca astfel de actiuni sunt dificile, dar ca, din fericire,instalatiile de transport pe cablu sunt moderne si prevazute cu elemente de siguranta, astfel incat probabilitatea unor evenimente precum cel simulat ieri este destul de redusa. Repetitia salvamontistilor a fost facuta si in perspectiva apropiatului sfarsit de saptamana, pentru care meteorologii au anuntat vreme de iarna care ar putea umple statiunile de pe Valea Prahovei, inclusiv partiile.
Luiza RADULESCU-PINTILIE

Biserica Scientologica l-a gasit pe noul Hristos

Actorul Tom Cruise este noul „Hristos al scientologiei”, sustin liderii cultului, care cred ca oamenii sunt urmasii unei civilizatii extraterestre stravechi. Liderul Bisericii Scientologice, David Miscavige, crede ca, in viitor, Cruise va fi venerat pentru munca sa de raspandire in lume a credintei in cultul scientologic.
Cruise s-a alaturat, in anii ’80, Bisericii Scientologice, fondata de autorul de romane stiintifico-fantastice L. Ron Hubbard. In unele tari, cultul este considerat o secta, iar, recent, inaugurarea unei cladiri pentru adeptii scientologici a starnit manifestatii de protest in Germania.

Alerta cu bomba in gara din Budapesta

Gara de Est din Budapesta (Keleti), principala poarta feroviara a orasului, a fost inchisa ieri dupa-amiaza in urma unei alerte cu bomba, a anuntat purtatorul de cuvant al operatorului feroviar maghiar MAV, Imre Kavalecz. Politia si pirotehnistii au inceput sa cerceteze gara in jurul orei 13.00, iar trenurile care urmau sa ajunga in gara au fost oprite pe traseu.
Traficul feroviar a fost dat peste cap. Cele mai mari intarzieri s-au inregistrat pe rutele Budapesta-Hatvan-Miskolc si Budapesta-Szolnok. Atat trenurile care soseau de la Viena cat si trenurile dinspre tara noastra au avut de suferit de pe urma acestei perturbari.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorANECDOTE