Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a avut o întrevedere cu președintele Forumului Global privind Transparența și Schimbul de Informații Fiscale din cadrul OECD, Monica Bhatia. “În contextul acestei întâlniri, întăresc și cu acest prilej dorința de a menține deschis canalul de comunicare între partea română și reprezentanții Forumului Global și ai OECD. Vom fi la fel de activi și în viitor pentru că suntem determinați să facem simplificările și îmbunătățirile necesare în ceea ce privește legislația fiscală, astfel încât să fim în deplin acord cu reglementările OECD. Următorul pas este acela ca România să devină membru cu drepturi depline al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică și, de aceea, depunem toate eforturile necesare în acest sens”, a subliniat ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, citat de Infolegal.

A crescut numărul societăţilor comerciale și al persoanelor intrate în insolvenţă

Numărul societăților comerciale și cel al persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență au crescut în primele zece luni din acest an cu 8,85%, comparativ cu perioada similară din 2016, la 7.344 unități, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).
Cele mai multe firme și PFA-uri în insolvență sunt din București, respectiv 1.601, în creștere cu 17,46% comparativ cu ianuarie — octombrie 2016, Capitala fiind urmată de județele Iași, cu 433 (+19,23%), Bihor, cu 402 cazuri (-14,1%) și Constanța, cu 311 (+19,16%), menționează Agerpres.