Declaraţie politică Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova

În declarația mea politică de astăzi voi aborda un subiect nespus de important la nivel european. Voi vorbi despre tineri, locurile de muncă și șansa lor de mâine. Discuția vine în contextul summit-ului social axat pe promovarea locurilor de muncă și pe creștere economică desfășurat la Göteborg, Suedia.
Vreau să salut decizia Comisiei Europene de a-și îndeplini promisiunea privind pilonul european al drepturilor esențiale axate pe sprijinul unor piețe ale muncii și ale unor sisteme de protecție socială echitabile și funcționale. Este cel mai fidel exemplu că ne întoarcem la principiile social-democrate europene, iar asta reprezintă un semn foarte bun. Un semn al speranței.
Nu pot să afirm decât că mă bucură nespus faptul că s-a decis acordarea unei atenții sporite cetățenilor confruntați cu șomajul și persoanelor care au nevoie de reprofesionalizare. Asta denotă că vom lucra de acum înainte pentru un viitor mai bun și mai sigur, că Europa vrea să-și recâștige păturile sociale ignorate de atâta timp.
După summit, toate statele membre vor adopta nenumărate măsuri pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor. O decizie înțeleaptă în opinia mea, deoarece tinerii sunt cei care vor gestiona Europa de mâine. De aceea Uniunea Europeană are nevoie să încerce să devină mult mai populară în rândurile celor tineri și foarte tineri.
Noi, în România, prin actualul Guvern, vom continua să creăm locuri de muncă bine plătite. Principii precum egalitatea accesului pe piața muncii și a condițiilor de muncă și salariale, formarea profesională și asistența socială pentru șomeri, egalitatea de gen, venitul minim, echilibrul între muncă și timpul liber, fac parte din programul nostru de guvernare pentru care luptăm în fiecare zi. Sperăm ca tinerii să înțeleagă acest lucru și să nu protesteze, ci să ni se alăture. Ne dorim să îi apropiem și să croim în așa fel politicile de astăzi, încât să aibă o șansă minunată mâine. O Românie mai prosperă într-o Europă mai bună, asta ne dorim cu toții.