V. Stoica

Locuitorii comunei Tomșani vor avea parte de rețea de canalizare, o primă etapă a introducerii conductelor urmând să includă satele Magula, Tomșani și Sătucu, o a doua etapă – pentru satul Loloiasca – fiind programată după realizarea studiului de fezabilitate.
Finanțarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor va fi suportată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (Modernizarea satului românesc – realizarea sistemelor de canalizare și stații de epurare a apelor uzate), în urma unui contract încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale în luna august 2017. Potrivit primarului localității, Mihai Florin Pelin, în prima etapă ar urma să fie executată rețeaua de canalizare pe o lungime de 27 de kilometri, iar în cea de-a doua etapă – pentru alți circa 16 kilometri de conducte.
Conform documentației destinate organizării licitației de proiectare și lucrări, se are în vedere încheierea contractului pentru realizarea proiectului tehnic, pentru asistența tehnică, pentru avizele necesare și pentru execuția lucrărilor la rețeaua de canalizare, pentru stația de epurare și pentru stațiile de pompare a apelor uzate.
Valoarea estimată a contractului ce va fi încheiat în urma licitației este de aproape 16 milioane de lei fără TVA.
Primăria Tomșani a mai obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și pentru modernizarea unei școli din comună.