Petre Apostol

Pe final de an, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan s-a aflat pe un linie ascendentă în clasamentul mondial profesionist, trend menţinut şi săptămâna aceasta, în care a evoluat la turneul de la Mumbai, din India, dotat cu premii de 125.000 de dolari.
Aflată pe locul 111 WTA, sportiva din Sinaia a fost prezentă în calificările turneului, reuşind două victorii categorice, cu Pranjala Yadlapalli (India, locul 498 WTA), scor 6-0, 6-0, respectiv cu Naiktha Bains (Australia, locul 372 WTA), scor 6-0, 6-1. Astfel, calificată pe tabloul principal, Ana Bogdan a fost cap de serie nr. 2, iar în primul tur şi-a continuat parcursul perfect, câştigând într-o manieră categorică partida cu Victoria Rodriguez (Mexic, locul 261 WTA), scor 6-1, 6-1, în mai puţin de o oră.
În turul secund, însă, sportiva prahoveană a abandonat în disputa cu Alize Kim (Franţa, locul 306 WTA, calificată pe tabloul principal), la scorul de 6-7(5), 0-2, din cauza unei ameţeli resimţite, conform raportului oficial al organizatorilor turneului.
Totuşi, ca urmare a prezenţei în turul secund la turneul din India, Ana Bogdan are şanse mari de a se apropia de cea mai bună poziţie pe care s-a aflat până acum în circuitul WTA (locul 104, 24 iulie 2017), acumulând 21 de puncte în clasamentul mondial. Astfel, cu un total de 601 puncte, jucătoarea prahoveană va avansa cel mult pe locul 105 WTA, dar va urca, sigur, cel puţin trei poziţii în ierarhie.