Doar unul din patru vest-europeni aproba intrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana, iar peste jumatate dintre acestia regreta fostele monede nationale.
Potrivit unui sondaj de opinie publicat in cotidianul Financial Times, cei mai multi dintre cetatenii din cele mai importante state ale UE sunt eurosceptici.
Sondajul publicat, ieri, in editia electronica a cotidianului britanic releva ca 45% dintre locuitorii marilor puteri economice vest-europene au o opinie negativa in privinta aderararii Romaniei si Bulgariei la UE. Numai in Germania, proportia este de 60%.
De asemenea, sondajul evidentiaza ca majoritatea locuitorilor acestor tari crede ca introducerea monedei unice euro a avut un impact negativ asupra economiilor lor nationale.
Doua treimi din germani regreta disparitia marcii, in timp ce doar 5% dintre francezi cred ca euro este benefic economiei tarii lor. Cu toate acestea, majoritatea repondentilor sunt de parere ca Euro are un impact pozitiv asupra economiei europene in ansamblul sau. O alta perceptie subliniata de sondaj este aceea ca migratia fortei de munca a dus la reducerea salariilor in zona Euro.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorGHID NATURIST