CSM Ploiești – CSU Brașov 87-60 (49-18)

Bogdan Chitic

CSM Ploiești: Dogaru, Bărbuceanu, Szijarto, M. Topologeanu, Burlacu.
CSU Brașov: Stochici, V. Duma, H. Lazăr, S. Calancea, Toţa.

Lideri înaintea ultimei etape a fazei de calificare, în grupa a 2-a, baschetbaliștii echipei de seniori a CSM Ploiești au avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-și păstra poziția la vârful ierarhiei și la finalul primei părți a campionatului. Cu Burlacu, Szijarto și Dogaru pe parchet doar în primul sfert și cu Adi Tudor – menajat pentru această întâlnire, mai tinerii componenți ai lotului s-au achitat foarte bine de sarcini în fața unei echipe sosite în „Olimpia” fără antrenorul principal, Dan Calancea, și doi dintre titulari.partitura 2
După înfrângerea suferită cu o zi înainte în fața „legiunii de români”, de Liga Națională, a celor de la CSU Sibiu, jucătorii de la CSM Ploiești, supervizați din tribună și de președintele clubului, Silviu Crîngașu, au pășit cu încredere pe drumul către o victorie fără istoric. Bazându-se, în principal, pe o apărare agresivă, care nu de puține ori a reușit să „fure” posesia brașovenilor printr-un presing exercitat în terenul advers, ploieștenii au elucidat, practic, soarta meciului încă de la pauză, când aveau un avans confortabil pe tabelă, scor 49-18.
Cu Burlacu, într-o permanentă mișcare, pe bancă, oferindu-le mai tinerilor săi elevi informații „la minut”, C. Dumitru, Carabulea, Scărlătescu, Vrabie, Topologeanu, Crăciun, Bărbuceanu și Dragomir au bifat, în medie, peste 20 de minute pe teren, încrederea acordată de banca tehnică fiind răsplătită printr-o evoluție unanim apreciată. Chiar dacă brașovenii au reușit să-și adjudece ultimele două sferturi, fără să pună în niciun moment la îndoială supremația gazdelor, cei aproximativ 200 de spectatori prezenți la ultima reprezentație a CSM-ului din 2017 au avut ce vedea, victoria obținută de gruparea municipalității, luni seară, fiind cea mai clară din actualul sezon.
Pentru ploieșteni urmează, acum, o scurtă, dar binemeritată vacanță, după care staff-ul tehnic al echipei va suna adunarea pentru începerea pregătirilor în perspectiva debutului fazei semifinale, programată să înceapă în a doua jumătate a lunii ianuarie.
După disputarea și a ultimelor partide din grupele de calificare în care au fost repartizate echipele ploieștene, în edițiile viitoare ale ziarului Prahova veți putea citi clasamentele de final de an și, totodată, componența fazei semifinale a Ligii 1.

Sala: „Olimpia”, Ploiești. Spectatori: 200.
Scorul pe sferturi: 24-14, 25-4, 19-21, 19-21.

CSM Ploiești: Dogaru (2 puncte), Bărbuceanu (5), Szijarto (6, 2×3), Burlacu (7, 1×3), Topologeanu (11, 1×3), Crăciun (6), Vrabie (9), C. Dumitru (19, 3×3), Carabulea (8), Scărlătescu (8, 2×3), Dragomir (6, 1×3). Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan.
CSU Brașov: V. Duma (6), S. Calancea (6), Stochici (2), Toța (15), H. Lazăr (11), Georgescu (7), A. Vlad (2), A. Ilieș (11), T. Mureșan. Antrenor: Vlad Duma.
Au arbitrat: Andrei Bădilă, Mihai Săndulache (ambii, din București), Ovidiu Coniac (Ploiești).
Comisar FRB: Stelian Bănică (București).