V. Stoica

Procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul de mare viteză Ploiești-Buzău, demarată în luna noiembrie 2016, nu a ajuns la niciun rezultat până în prezent, din cauza contestațiilor nenumărate depuse de firmele care s-au înscris la licitație.
Mai mult decât atât, din cauza a trei contestații depuse spre finalul anului trecut la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor, procedura va ajunge și pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București. Astfel, magistrații din Capitală vor trebui să se pronunțe în cazul unei plângeri formulate de SC Consitrans SRL, unul dintre operatorii economici participanți la procedura de achiziție, nemulțumit de o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații ar urma să se pronunțe astăzi în acest dosar.
La sfârșitul lui 2017, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a pronunțat o decizie comună pentru trei dintre contestațiile depuse de asocierile respinse la selecția de oferte, desfășurată la mijlocul anului trecut. Două dintre plângerile depuse au fost respinse – una dintre acestea fiind a societății Consitrans –, însă una dintre ele a fost admisă, ceea ce a însemnat că autoritatea contractantă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost obligată să reevalueze oferta asocierii de firme căreia i s-a dat dreptate în urma contestației.