FC Petrolul Ploieşti – ACS Steagul Roşu Braşov 12-1 (4-1)

Bogdan Chitic

Stadion: Grupul Școlar Industrial de Petrol, Câmpina. Spectatori: 250.
Au marcat: Arnăutu (23), Păun (37, 48, 66),Velisar (43), Ciocâlteu (44), Niţescu (49), Cârjan (69-pen, 81), N. Popescu (77, 85, 87) /Faraon (14 – pen).
FC Petrolul: Bolboaşă (33 Avram) – Olaru, Antoche, Frîncu – Şaim Tudor, Chindriş, Andor, Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu, Păun. Repriza a II-a: Avram (60 Botezan) – Catană, Frîncu, Ţicu – Lambru, M. Ene, Niţescu, M. Bratu (77 F. Sotir) – N. Popescu, Cârjan, Păun (68 Constantinescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.
ACS Steagul: Ailincăi – Al. Horjea, Borcescu, Cireaşă, Bordea – R. Horjea, Faraon, Urs, Răducan – Cojocaru, Fogorosi. Au mai jucat: Câslariu – Cristian, Packucs, Ungureanu, Horhocea. Antrenor: Vasile Gherghe.
Au arbitrat: Mihai Safta – Marcel Marin şi Andrei Oprea.
Jucătorul meciului: Nini Popescu (FC Petrolul Ploiești).

La finalul primului trimestru de pregătire din intersezon, jucătorii Petrolului au susținut, sâmbătă, la Câmpina, un meci test împotriva divizionarei a IV-a, ACS Steagul Roșu Brașov. Pe o vreme deloc prietenoasă, băieții lui Romulus Ciobanu au făcut instrucție cu formația ardeleană, de care au trecut cu un amețitor 12-1, în condițiile în care „stegarii” au punctat primii, din penalti, dar au rămas fără resurse încă de la jumătatea primei reprize. A fost un exercițiu ofensiv de excepție realizat de găzari, nu mai puțin de șapte jucători ploieșteni reușind să-și treacă numele pe lista marcatorilor, la capătul unei partide ce a subliniat diferența uriașă de valoare, experiență și pregătire dintre cele două echipe.

Petrolul1
Prima reprezentație din seria jocurilor amicale ale Petrolului a furnizat un festival de goluri pe terenul sintetic de la Câmpina. Chiar dacă secvențele inaugurale nu au fost unele pe deplin mulțumitoare pentru Romulus Ciobanu – brașovenii deschizând scorul după un penalti transformat de Faraon, iureșul „galben-albastru” s-a pus ulterior în mișcare, ofensiva totală ordonată de antreorul ploieștenilor provocând daune serioase la poarta brașoveană. A fost „doar” 4-1 la pauză, în urma reușitelor semnate de Arnăutu, Păun, Velisar și Ciocâlteu, ultimii doi într-un interval de un singur minut, pentru ca, la ieșirea de la cabine, „lupii” să înscrie la aproape fiecare acțiune ofensivă.Petrolul2
Transferat în iarnă de la colega de serie, Viitorul Domnești, Cârjan a reușit „dubla” în mai puțin de un sfert de oră, Păun a avut timp suficient la dispoziție pentru a-și completa „hatrick”-ul, iar Nini Popescu a marcat și el, tot de trei ori, în poarta lui Câslariu.
Asemănător, în multe momente, unui joc pe calculator, cu petroliștii „la butoane” pe aproape întreaga durată a celor 90 de minute, meciul de la Câmpina a fost unul mai mult decât satisfăcător în plan ofensiv, împotriva unui adversar care, la fel ca Petrolul, are ambiția declarată de a reveni, în câțiva ani, în elita fotbalului autohton. Până atunci, e clar că brașovenii au mai mult de muncă, proiectul lor aflându-se și cu un an în urmă față de cel al ploieștenilor, dar și cu un eșalon mai jos, asta în vreme ce Petrolul, în perspectiva ediției de primăvară-vară 2018, arată ca o echipă pentru care promovarea în eșalonul secund nu ar trebui să fie decât o formalitate.

Alexandru Ichim se alătură „haitei”

În aceeași zi, oficialii clubului ploieștean au ajuns la un acord cu Alexandru Ichim (28 ani), un fundaș central cu peste 100 de prezențe în Liga 1. Lansat în fotbalul mare la Ceahlăul Piatra Neamț, formație pentru care a evoluat cinci sezoane în prima divizie, Ichim a mai trecut, de-a lungul carierei, pe la FC Botoșani și FC Brașov, pentru ca, în prima parte a acestui sezon, să joace în tricoul divizionarei secunde, CS Mioveni. Al Ichim
Astfel, începând de astăzi, noul stoper al găzarilor se va alătura colegilor săi în autocarul ce-i va duce pe ploieșteni la Cheile Grădiștei, în primul cantonament centralizat al iernii. Este de așteptat ca, în perioada următoare, la formația ploieșteană să mai ajungă și un vârf de atac care să definitiveze lista transferurilor din intersezon, asta în funcție și de randamentul pe care-l vor oferi jucătorii cu profil ofensiv pe care Romulus Ciobanu îi are, în acest moment, la dispoziție în lot.