SCM Gloria Buzău – HC Activ CSO Plopeni, astăzi, ora 18:30

Petre Apostol

Singura echipă de handbal care reprezintă judeţul Prahova la nivelul competiţiilor de seniori, HC Activ CSO Plopeni, va evolua, în această seară, pe terenul principalei favorite din Seria A a Diviziei A la promovarea în Liga Naţională, SCM Gloria Buzău.
Partida, care contează pentru etapa a II-a din returul campionatului, este programată să se desfăşoare în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, avându-i ca arbitri pe Marian Drăghici şi Ionuţ Drăguţ, din Adjud, judeţul Vrancea.
Echipa prahoveană, condusă de antrenorul Mircea Anton, are şanse extrem de mici să-şi mărească tolba de puncte din clasament chiar în fieful formaţiei aflate în fruntea clasamentului, cu victorii pe linie până acum. În plus, echipa din Buzău, antrenată de Romeo Ilie, a câştigat, în etapa trecută, duelul cu CSU Neptun Constanţa, a doua clasată, în deplasare, scor 28-20 (12-9), mărindu-şi, astfel, avantajul din ierarhie la nouă puncte. Prin urmare, promovarea directă în Liga Naţională nu reprezintă decât o formalitate pentru gruparea din Buzău, la care evoluează şi o fostă jucătoare de la HC Activ, Cristiana Ciuplea.
În schimb, formaţia prahoveană, alcătuită cu precădere din jucătoare tinere, multe dintre ele chiar junioare, nu are pretenţii de promovare, ocupând locul 12 în clasament, obţinând doar nouă puncte în cele 15 partide disputate, în urma a trei victorii. În prima etapă a anului, HC Activ CSO Plopeni a oferit o replică bună unei alte pretendente la promovare, CSU Ştiinţa Bucureşti, meci disputat în Sala „Olimpia” din Ploieşti, gruparea prahoveană cedând la diferenţă de numai trei goluri, scor 26-29, după ce a condus la pauză, scor 14-13.
În disputa din tur cu Gloria Buzău, care a avut loc la Sala Polivalentă din Plopeni, HC Activ a cedat cu scorul de 29-36 (12-16).
Etapa a II-a a returului din Divizia A, Seria A, a început de duminică, HCF Piatra Neamţ învingând, în deplasare, pe ACS Spartac Bucureşti, scor 31-16 (15-10), meci arbitrat de prahovenii Ştefan Rusoiu şi Ionuţ Tiţa.
În cadrul rundei, mâine, mai sunt programate următoarele partide:
Ştiinţa Bacău – Danubius Galaţi, ora 14:00
(meci la care unul dintre arbitri desemnaţi este din Prahova – Adrian Vasile)
Steaua Bucureşti – CSU Neptun Constanţa, ora 15:00
HC Dinamo Bucureşti – ACS UAIC CNOT Iaşi, ora 16:00
CSU Târgovişte – CSŞ Tulcea, ora 16:00
Ştiinţa Bucureşti – CSM Bucureşti II, ora 17:00