Bogdan Chitic

La sfârșitul săptămânii trecute, toate cele trei formații masculine de baschet juniori „sub 16 ani” din Ploiești au debutat în cadrul fazei de clasificare a Campionatului Național, în cele două grupe valorice, A și B. Grație rezultatelor înregistrate în „calificări”, CSU Ploiești și CS Sevlar au fost repartizate între primele 24 de echipe din țară, dintre care doar jumătate vor completa tabloul semifinal, după cele două turnee centralizate, în timp ce gruparea Clubului Sportiv Școlar a fost inclusă pe tabloul celei de-a doua grupe valorice, pentru completarea locurilor de clasament.
„Universitarii” antrenați de sârbul Ivan Gemaljevic s-au deplasat la Târgoviște, iar bilanțul obținut la finalul primului turneu (3-2) le oferă clasarea pe ultima treaptă a podiumului în grupa a III-a, echivalentă cu prezența la faza semifinală. Ploieștenii au început în mare viteză, câștigând primele trei partide, 93-33 cu SCM Timișoara, 59-32 cu CSȘ Târgoviște și 58-48 cu LPS Tg. Mureș, dar au cedat ultimele două jocuri, 44-49 cu CSM Steaua II București și, respectiv, 49-80 cu Știința București. Pentru a rămâne pe podium și la finalul celei de-a doua întreceri de sală, de la începutul lunii februarie, „alb-albaștrii” au nevoie de un parcurs cel puțin identic, astfel încât să-și facă intrarea între cele mai bune 12 echipe din țară.
În schimb, echipa CS Sevlar s-a întors de la Focșani cu un bilanț de 2-3, care o plasează pe locul 4 în grupa a IV-a, încadrată de LPS Focșani și CSȘ Sibiu, formații cu aceeași linie de clasament. Astfel, pentru a ajunge în „semifinale”, trupa antrenată de Cosmin Blăgoi are nevoie de victorii în fața celor două contracandidate ale sale, la turneul secund, cât timp primele două poziții nu mai au cum să le scape celor de la CS Agronomia București și CSM Steaua I București. În Moldova, jucătorii de la CS Sevlar au înregistrat următoarele rezultate: 56-54 cu Slam București, 62-50 cu LPS Focșani, 68-75 cu CSȘ Sibiu, 39-75 cu Agronomia și, respectiv, 30-105 cu CSM Steaua I București.

CSȘ Ploiești, parcurs similar în grupa valorică B

Pe tabloul grupei valorice B, CSȘ Ploiești a revenit de la Buzău cu o „zestre” trasă la indigo celei dobândite de concitadina CS Sevlar. Formația antrenată de Ionuț Ivan a câștigat jocurile cu ACS Tg. Secuiesc, scor 20-0 (neprezentare), și CSȘ Sf. Gheorghe, 73-58, pierzându-le, însă, pe cele cu CSU Brașov, 51-57, CSȘ Mediaș, 52-85, și CSȘ Buzău, 44-71.
Turneele secunde din cadrul fazei de clasificare în Campionatul Național de baschet masculin „U16” se vor desfășura în intervalul 2-4 februarie.