F. T.

Ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au finalizat cercetările într-o cauză penală care are drept obiect contrabanda cu țigări.
Potrivit anchetatorilor, în dosarul penal – care a fost înaintat procurorilor prahoveni cu propunere de sesizare a instanței de judecată – ar fi implicate șapte persoane (șase ploieșteni și o femeie din Călărași), iar sesizarea Parchetului a fost efectuată și ca o consecință a prejudiciului mare, estimat până în prezent la peste 230.000 de lei.
În legătură cu această speță, IPJ Prahova a făcut, prin intermediul unui comunicat de presă, următoarea precizare: „Din probele administrate au rezultat indicii că, începând din luna februarie 2017, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de preluare, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete, atât pe raza județului Prahova cât şi în alte judeţe ale ţării, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizei și a taxelor aferente este în valoare de 230.534 lei”.