Bogdan Chitic

La doar câteva zile după ce a cucerit medalia de bronz pe tabloul categoriei de baby-baschet, în Cupa Transilvania de la Tg. Mureș, Ploiești Basketball a urcat pe podium și pe segmentul imediat superior de vârstă, și anume minibaschet. De această dată, formația antrenată de Elena Stan s-a încununat vicecampioană, la capătul unui turneu de anduranță, cu câte două jocuri în fiecare zi și cu finaluri incandescente, în care diferența a fost făcută aproape la … „foto-finiș”. Între aurul obținut de fetele de la CSȘ Ploiești la minibaschet și bronzul băieților de la AFI Ploiești Basketball la baby-baschet și-a făcut loc, sâmbătă seară, și o medalie de argint în dreptul reprezentantelor orașului nostru la Cupa Transilvania. Pregătită tot de Elena Stan, antrenoare de al cărei nume se leagă cele mai mari performanțe ale Ploiești Basketball, din ultimii patru ani, în competițiile juvenile, grupa de minibaschet de performanță a clubului a cunoscut un parcurs care, până în ultimul act, a rivalizat cu perfecțiunea.basketballa b
Victoriile pe linie obținute în faza grupelor, majoritatea la diferențe categorice – excepție în acest sens făcând meciul cu gruparea maghiară Soproni Sportiskola, scor 44-40, au fost urmate de o doză considerabilă de suspans și adrenalină, în sferturi și semifinale. După un succes cu 52-47 în fața reprezentantei Colegiului Național „Aurel Vlaicu” București, micuții baschetbaliști ploieșteni au trăit periculos, în penultimul act, cu Îngerii Băniei Craiova, dar au trecut primii linia de sosire, scor 24-23, calificându-se, astfel, în finala mare. Meciurile tari și încărcate de emoții de până în acel moment, precum și oboseala acumulată pe parcursul competiției au făcut ca „alb-albaștrii” să nu se mai poată exprima la fel de coerent împotriva celor de la U-BT Cluj Napoca, formația ardeleană câștigând meritat, cu 41-27, și devenind în premieră campioană.
Lotul echipei de minibaschet AFI Ploiești Basketball 1: Andrei Velcea, George Angelian, Răzvan Popa, Radu Ila, Patrick Dinu, Robert Pătraru, Codruț Dinu, Andrei Marin, Rareș Movileanu, Mihnea Stoica, Luca Ionescu, Alexio Ioniță, David Rașoga, Octav Ion, Federico Diaconescu. Antrenor: Elena Stan.

Performanţă îmbunătăţită pentru CS Sevlar Lynx

Sosiți pe locul 9 în întrecerea de baby-baschet, jucătorii celor de la CS Sevlar Lynx, cealaltă reprezentantă a orașului nostru în a doua jumătate a competiției din Ardeal, au încheiat pe poziția a 6-a pe tabloul de minibaschet. Ploieștenii au terminat cu un bilanț de patru victorii și trei înfrângeri o întrecere în care au demonstrat faptul că pot trage speranțe în perspectiva unei calificări în fazele avansate ale Festivalului Național, din vară, de la Mangalia.
De menționat că invitatul special al ultimei zile de întreceri de la Tg. Mureș a fost Adrian Tudor – conducătorul de joc al echipei de seniori de la CSM Ploiești, care a efectuat festivitatea de premiere și a acordat, totodată, premiile individuale.