F. T.

Păi, ce ? Numai în zonele Șotrile, Scorțeni sau Bordeni ș.a.m.d. să-și facă de cap hoții, sustrâgând, fie zi, fie noapte, cu căruțele sau chiar cu mașinile, lemne ?
Nu, ci în tot județul, ceea ce , la o adică, te face să crezi că tentativele de furt sau infracțiunile silvice ca fapt consumat să devină regulă prin Prahova. Noroc cu angajații Direcției Silvice, care nu de puține ori stau la pândă și-n timpul nopții, noroc cu jandarmii care efectuează “acțiuni punctuale” în zonele pretabile la astfel de furturi, noroc cu polițiștii care-i mai întreabă de sănătate pe hoții de material lemnos.
În acest context, ieri, polițiștii din Urlați, sprijiniți de angajați ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de către jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” Ploiești, au efectuat patru percheziții la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comis delicte silvice.
Descinderile au avut loc în localitatea Podenii Noi, iar conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “din cercetări a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2018, persoanele în cauză ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras material lemnos, pe care ulterior îl comercializau unor persoane din localitate”.
Patru persoane urmau să fie audiate, ieri, de către anchetatori, iar ulterior să se decidă dacă se impune continuarea cercetărilor cu bănuiții în stare de libertate sau de reținere preventivă.