Petre Apostol

În cel mai bun sezon al său din carieră, cucerind titlul la general în Cupa Naţiunilor şi situându-se în Top 6 la o etapă din Cupa Mondială, sportiva prahoveană Raluca Strămăturaru a confirmat şi pe cea mai mare scenă sportivă, luni şi marţi luând parte în cadrul concursului de sanie de la Jocurile Olimpice, care se desfăşoară la PyeongChang, în Coreea de Sud.
Sportiva de 32 de ani din Buşteni, aflată pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a debutat foarte bine pe pârtia coreeană, reuşind al optulea timp în prima manşă, în care a încheiat la doar două zecimi de podiumul provizoriu. Evoluţia mai modestă din ultima manşă a zilei de luni a făcut-o să piardă două poziţii în clasamentul general, încheind ziua cu o întârziere de 0.547 secunde faţă de lideră, germanca Natalie Geisenberger.
În prima manşă de ieri, Raluca Strămăturaru a avut o evoluţie exactă, avansând o poziţie, înainte de ultima fază a întrecerii, în care s-au calificat primele 20 de clasate dintre cele 29 de sportive prezente la start. Iar sportiva prahoveană, deşi nu a avut un start curat (doar al 16-lea al manşei!), atingând uşor marginea pârtiei, a realizat cel mai bun rezultat al său, stabilind al şaselea timp al manşei.
Ca urmare, a reuşit să mai avanseze încă două poziţii în clasamentul general, încheind pe locul al şaptelea, cu timpul total de 3:06.288 minute, cu o întârziere de 1.056 secunde faţă de campioană, Natalie Geisenberger, care a dominat competiţia. Podiumul a fost completat de Dajana Eitberger (Germania, +0.367 sec.), respectiv Alex Gough (Canada, +0.412 sec.).
Prin locul al şaptelea obţinut, sportiva prahoveană a stabilit cea mai bună performanţă de până acum a delegaţiei României la PyeongChang, dar şi cel mai bun rezultat al ţării noastre din ultimele şase ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă.