Numărul pacienţilor români care au apelat la spitalele şi clinicile din Austria pentru a-şi trata problemele de sănătate s-a dublat anul trecut comparativ cu 2016, ajungând la peste 16 mii în sistemul de sănătate public austriac şi 4 mii în cel privat.
„Aproximativ 25% dintre pacienţii trataţi în clinicile şi spitalele private din Austria sunt turişti medicali, şi cei mai mulţi dintre cei care aleg Austria ca destinaţie pentru îngrijiri medicale provin din ţările din Europa Centrală şi de Est. În ultimii câţiva ani, numărul de români care caută în Austria soluţii la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numărul de pacienţi români în Austria s-a dublat între 2016 şi 2017. În 2016, românii au cheltuit între 200 şi 250 milioane de euro pentru tratamente în Austria, atraşi fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generaţie, de specialişti bine pregătiţi şi cu experienţă, dar şi, nu în ultimul rând, de condiţiile excelente din spitale”, a explicat prof.dr. Gunther Wiesinger, preşedintele Grupului de Specialitate în Medicină din cadrul Camerei de Comerţ a Vienei.
„Capitala austriacă este cea mai importantă destinaţie de turism medical din ţară. Este imposibil să te mai gândeşti astăzi la Austria şi în special la Viena fără a te gândi la ştiinţe ale vieţii – pe de o parte, la cercetare la nivel internaţional, şi, pe de altă parte, la aplicaţiile sale specifice: o gamă largă de specialişti, mulţi cu educaţie internaţională, ce pot răspunde oricăror provocări medicale”, a declarat Anton Ofner, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ a Vienei, la o conferinţă pe acest subiect.
„Viena este un oraş fabulos în care să trăieşti. De altfel, Viena a fost declarată oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume pentru al optulea an la rând. Acest lucru este direct legat şi de calitatea serviciilor medicale fie că vorbim de îngrijire preventivă, fie de tratamente în arii delicate precum oncologia sau probleme de fertilitate”, spune şi Markus Griesler, preşedintele Departamentului de Turism şi Industrie de Agrement din cadrul Camerei de Comerţ a Vienei.