Cele mai bogate comune nu vor primi niciun ban!

V. Stoica

Localitățile județului Prahova vor primi 20 de milioane de lei pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, în urma repartizării pe unități administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Prahova.
Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării în cadrul ședinței de vineri a consilierilor județeni, din totalul de 20,1 milioane de lei care se vor împărți primăriilor, localităților din mediul rural le va reveni suma de 15,7 milioane de lei, către 12 orașe va merge suma de 3,1 milioane de lei, iar pentru cele două municipii – Ploiești și Câmpina – suma de 1,28 milioane de lei.
Singurele localități care nu vor primi niciun leu vor fi, desigur, cele mai bogate comune din județul Prahova, respectiv Ariceștii Rahtivani, Blejoi și Brazi, iar comunei Păulești – care vine din urmă în privința fondurilor locale – îi va fi repartizată suma de 10.000 de lei.
Cea mai mare sumă îi va reveni, în schimb, municipiului Ploiești, care ar urma să primească fonduri în valoare de un milion de lei. Norocoase vor fi și localitățile Băicoi, Boldești-Scăeni, Măneciu și Măgureni, cărora li se vor repartiza câte 400.000 de lei, iar celelalte comune și orașe prahovene vor primi sume cuprinse între 95.500 lei și 350.000 de lei.