FC Petrolul Ploieşti – Chindia Târgovişte 1-2 (1-1)

Stadion: “Centrul de Pregătire” Buftea. Spectatori: circa 100.
Marcatori: Antoche (3)/Jurj (18), Cherchez (52)
Petrolul: Avram – Antoche (76 Prunescu), Ichim (85 Frîncu), Olaru (85 Țicu) – Saim Tudor (76 Catană), Chindriș, Andor (70 Ene), Velisar – N. Popescu (62 Lambru), Ciocâlteu (72 Cârjan), Păun (62 Arnăutu). Antrenor: Romulus Ciobanu.
Chindia: I. Popescu – Vătavu, Acasadrei, Ciobotariu, Martac – Pencea, L. Mihai – Jurj, Florea, Cherchez – Stoica. Au mai jucat: Mirică – Dumitraşcu, Licu, Rogoveanu, Neguţ, C. Dinu, Nisipeanu. Antrenor: Nicu Croitoru.
A arbitrat: Radu Petrescu

a trecut bDupă un an şi jumătate, Petrolul pierde un joc, lucru care nu ar trebui să reprezinte o… problemă în sine! Se mai întâmplase la Blejoi, la primele “rădăcini” ale proiectului, trebuia să se întâmple din nou, la un moment dat! Vor mai veni şi altele, inclusiv în meciurile oficiale, probabil în divizia a II-a, din vară, odată ce nivelul competiţional va creşte. Aşadar, se poate spune că Petrolul pregătit de Romulus Ciobanu (pentru el a fost prima înfrângere) a scăpat de această “povară” a momentului în care va trece peste primul eşec, lucru care s-a întâmplat ieri la Buftea.
a trecut cMeciul jucat în compania echipei de pe locul trei al eşalonului secund, Chindia Târgovişte, a început cum nu se poate mai bine pentru ploieştenii lui Romulus Ciobanu, care au deschis scorul prin Antoche încă din min. 3. Dar, s-a terminat … prost, dâmboviţenii întorcând soarta partidei şi impunându-se cu 2-1 după golurile lui Jurj (min. 18, 1-1), care a profitat de o respingere neconvingătoare a defensivei petroliste, la o lovitură de la colţul terenului, respectiv Cherchez (52), care a scăpat pe dreapta şi l-a învins pe Avram, cu un şut la colţul lung, după o minge pierdută uşor la mijlocul terenului de către Andor.
Au mai fost câteva ocazii, Petrolului anulându-i-se un gol, tot în startul partidei, marcat de Nini Popescu, pentru un “probabil” offside, în timp ce Chindia a reuşit să-şi treacă în cont ratarea meciului, acelaşi Jurj reluând din 4 metri, cu poarta goală, alături, o pasă ideală a lui Florea!
Odată cu trecerea timpului, jocul s-a “încâlcit”, ambele echipe pierzând din turaţie, odată cu intrarea rezervelor, vremea “câinoasă” fiind şi ea un adversar serios – frigul, lapoviţa şi vântul nefiind cei mai buni “aliaţi” ai unui joc, mai ales amical!
„Lupii” îşi vor continua cantonamentul de la Buftea până sâmbătă, atunci când este programat testul cu CS „U” Craiova 2.