F. T.

La sfârşitul săptămânii trecute (noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 22), o patrulă de oameni ai legii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova a prins în flagrant doi bărbați, în zona Crângul lui Bot – pe DN 72, în timp ce sustrăgeau combustibil din rezervorul unui camion de transport marfă.
„Produsul petrolier urma a fi depozitat în două bidoane de plastic cu capacitatea de 23 litri şi vândut unei alte persoane, care venise la faţa locului cu un microbuz. În speță s-au întocmit acte de sesizare pentru infracțiunea de furt calificat, fapta prevăzută de art.228-229 Cod Penal”, se menţionează într-un comunicat de presă al IJJ Prahova.
Aceasta nu a fost, însă, singura acţiune de acest gen derulată, în cursul săptămânii trecute, de către jandarmi. Astfel, în ziua de joi, 10 mai – de data aceasta chiar în miezul zilei ! -, un alt echipaj al jandarmeriei prahovene, aflat în patrulare pe Centura de Est, în zona Poarta 5 a SC Lukoil SA, a observat o persoană care sustrăgea motorină din rezervorul unui autotren.
„În momentul sosirii jandarmilor, la faţa locului se mai afla încă un recipient cu capacitatea de 25 de litri, care urma să fie umplut cu produs petrolier. Persoanei în cauză – un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Dărăști, judeţul Ilfov – i-au fost întocmite acte de sesizare a poliţiei, pentru comiterea infracţiunii de furt”, precizează reprezentanţii IJJ Prahova