Marian Dima

A fost multă lume la ultima reuniune de trap de pe Hipodromul Ploieşti! De fapt, de hipism, nu trap neapărat, pentru că, cele două curse demonstrative de galop şi o întrecere a poneilor au reprezentat, la rândul lor, un “punct de divertisment” şi atracţie.
Aproximativ 7-800 de oameni s-au aflat în tribune, numărul mtotal al celor “trecuţi pe la Hipodrom” fiind, poate, chiar mai mare, pentru că a existat un “du-te / vino”, justificat şi de timpii de pauză, destul de mari. Vremea frumoasă a fost însă un aliat de nădejde, iar dacă vor apărea şi alte puncte de interes – cafenea, loc de joacă pentru copiii (care este în intenţia administratorilor), atunci poate va deveni o “constantă” emulaţia pe tema hipodromului.
Reuniunea a avut ca „punct de reper” Premiul de Mai, cursă semiclasică la startul căreia s-au aflat cinci cai şi l-a avut drept câştigător clar pe armăsarul Ramon II, condus de Cristian Slate. Învingătorul a intrat în posesia sumei de 1100 lei.
7-bÎn celelalte curse de trap ale reuniunii s-au impus Umberto Csisco (Premiul Bianca), Renumit (Premiul Bon) şi Worldleader (Premiul Bavari), per-ansamblu, numărul cailor implicaţi în curse fiind destul de redus, iar al trăpaşilor de calitate, şi mai mic, astfel că, cel puţin deocamdată, spectacolul sportiv este “pasăre rară”, curiozitatea şi dragostea oamenilor faţă de acest tip de curse fiind atu-urile prezenţei lor la Hipodrom. Vă daţi ce ar putea fi atunci când vor fi şi celelalte “ingrediente” – cai suficienţi, premii, pariuri?

La galop, perspective bune

În reuniunea de duminică au fost şi două curse de galop, ramură hipică nouă pentru cei care frecventează hipodromul Ploieşti în mod obişnuit. Deşi se vorbea despre o cursă oficială, au fost două întreceri demonstrative, dar, este clar că, dacă se vor face paşii corecţi , din punct de vedere administrativ, va veni şi prima întrecere “cu cronometru”, potenţialul şi interesul crescătorilor de cai de galop generând, la prima vedere o emulaţie mai mare decât al celor de trap şi, posibil, resurse financiare atractive.
Prima cursă de galop “demonstrativă” a avut patru cai la start – Rubor 20, Nataşa, Incredible Cole şi Meduza – şi a fost câştigată de iapa Nataşa, iar cea de a doua cursă demonstrativă de galop, cu cinci cai la start – Etalon, Karino, Shihan, Miruna şi Wabira – Karino fiind învingătorul.
Următoarea reuniune va avea loc peste două săptămâni, pe 27 mai, atunci când se va ţine Premiul Constantin şi Elena, o alergare semiclasică rezervată cailor de 4 ani şi mai în vârstă, pe distanţa de 1950 metri.