F. T.

Polițiști din cadrul Secției 3 Ploiești au efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie, în scopul verificării prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, a bunurilor, a valorilor și protecția persoanelor, din municipiu. Concret, cum își fac paznicii treaba…
În contextul amintit mai sus, au fost verificate 25 de societăți comerciale, fiind controlați și, în același timp, instruiți 32 de agenți de securitate. Dar lucrurile nu s-au oprit aici, fiindcă polițiștii au aplicat și opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.100 lei. Iar în această din urmă categorie intră și doi paznici care numai de paza obiectivelor nu erau în stare, câtă vreme unul dormea în post, iar altul era băut !
Simultan, și oamenii legii din Blejoi au efectuat două acțiuni similare vizând, în afară de verificarea respectării prevederilor legale în domeniul pazei obiectivelor și activității pe linii a combaterii comerțului stradal ilicit, şi prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, au fost verificate două societăți comerciale, au fost controlate 146 de autovehicule și legitimate 226 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.100 de lei.