Marian Badea – baschetprahova.wordpress.com

În perioada 17-23 Iunie, se va desfășura, la Mangalia, Liga Națională rezervată copiilor sub 12 ani, atât la masculin, cât şi la feminin, competiţie care se joacă în premieră şi cu implicarea Federaţiei Române de Baschet. baschet juv b
O altă noutate o reprezintă faptul că în această competiţie, echipele participante vor avea ocazia să joace pentru diplome și medalii, urmând ca din toamnă echipele să se înscrie pe tabloul Campionatului Național „U13”.
Grupările ploieștene înscrise la această nouă întrecere sunt: C.S.U. Ploiești Basketball (antrenor: Elena Stan) și ABC Lynx Ploiești (antrenor Florin Crețu), la masculin, respectiv CSȘ Ploiești (antrenor Loredana Munteanu), la feminin.
După ce se va termina competiţia rezervată copiilor “sub 12 ani”, în perioada 24–30 iunie, la Mangalia sunt programate şi întrecerile Ligii Naţionale de Babybaschet Masculin şi Feminin “Banca Transilvania”, la care sunt aşteptaţi să participe copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani.baschet juv c
S-au înscris în cadrul secţiunii Baby Baschet următoarele grupări ploieştene: la feminin (unde sunt prezente pe tabloul concrusului 24 echipe) – C.S.S. Ploieşti; respectiv, la masculin (88 echipe participante) – 6 formaţii ploieştene, după cum urmează: ABC Lynx Shooters, patru echipe ale C.S.U. Ploieşti plus Solaris Sporting Club Ploieşti. Apoi, între 1 şi 7 iulie, oraşul nostru va fi reprezentat de mai multe echipe în Liga Naţională de Minibaschet, la masculin (în întrecerea destinată fetelor nu s-a înscris nici o formaţie ploieşteană, între cele 22 de grupări prezente la start). „Meniul” este unul mult mai variat la nivelul băieţilor: ABC Lynx Shooters Ploieşti si două echipe ale C.S.U. Ploieşti fiind printre cele 70 de grupări masculine aflate în întrecere.
Noutatea principală față de anii anteriori, este că, în acest an, Federația Română de Baschet a decis ca, în cadrul întrecerilor de baby (7-10 ani) și minibaschet (10-12 ani), să nu mai fie acordate trofee, meciurile urmând să se dispute fără tabelă de scor și fără a se ține cont de urne valorice, așa cum s-a întâmplat până anul trecut!
Toate grupările ploieștene, dar și din țară, care au completat dosarul de înscriere până la data de 30 aprilie, au plătit o taxă de 600 de lei, cele care au achitat pe tot parcursul lunii mai fiind nevoite să achite câte 750 de lei, iar cele care își vor anunța participarea în intervalul 1-15 iunie vor trebui să facă dovadă plății a 1.000 de lei.