• Există substanţe nutritive esenţiale pentru organism vara. De exemplu, vitamina E nu trebuie să lipsească în acest anotimp dacă vreţi să vă protejaţi de razele UV ce vă pot afecta pielea. Nu doar ajută la fortificarea sistemului imunitar, ci și favorizează cicatrizarea în caz de arsuri. Este eficientă și împotriva alergiilor specifice sezonului cald, datorită proprietăţiilor antioxidante. În combinaţie cu alte elemente nutritive, cum ar fi seleniu, vitamina B3 și vitamina C, vitamina E funcţionează mai eficient, potrivit Unica.
  • Femeile care se apropie de menopauză şi bărbaţii de 60 de ani sunt sunt cei mai expuşi riscului de a face osteoporoză. Încercaţi să luaţi suficient calciu şi vitamina D din alimentele pe care le consumaţi. Vitamina D se găseşte în mod natural în alimente precum gălbenuşul de ou şi peştele gras. Deşi produsele lactate sunt bogate în calciu, un număr tot mai mare de alimente, cum ar fi sucul de portocale, conţin, de asemenea, calciu, potrivit CSID.
  • Schimbarea comportamentului, vărsături dimineaţa înainte de masă, dureri de cap și pierderea echilibrului – toate sunt simptome care pot anunţa prezenţa unei tumori cerebrale la copii. La fel de îngrijorătoare sunt și convulsiile însoţite sau nu de leșin care pot fi semne ale epilepsiei. O altă situaţie gravă este și paralizia cerebrală, care prespune o afectare a unei zone din creier, una dintre consecinţele pe termen lung fiind spasticitatea, cu dureri, contracturi musculare și afectarea capacităţii de mișcare, potrivit Doctorul zilei.