V.S.

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii au terminat anul școlar, peste 110.000 de copii din Prahova fiind liberi să petreacă timpul liber după dorințe și după posibilitățile părinților. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova vine cu propuneri pentru vacanța elevilor, adunând informații de la unitățile de cazare din județ.
Potrivit APDT Prahova, în prezent se mai găsesc locuri de cazare în localitățile de pe Valea Prahovei, unde gradele de ocupare variază între 70-75% pentru Azuga şi Buşteni și peste 80% pentru Sinaia.
Reprezentanții APDT spun că preţurile pentru cazare variază de la 250 de lei/ noapte pentru 2 adulţi şi un copil într-o vilă de 3 stele, la 400 de lei/ noapte pentru 2 adulţi şi un copil la un hotel de 4 stele şi pot depăşi 600 de lei /noapte pentru 2 adulţi şi un copil la un hotel de 5 stele.
Pe de altă parte, se recomandă călătoria cu trenul, datorită reducerilor pentru copii: pentru minorii de până la 5 ani, dacă nu se cere loc separat, transportul este gratuit; pentru copiii până la 5 ani pentru care se cere loc separat şi pentru cei între 5 şi 10 ani împliniţi se acordă reducere 50%. Pentru grupurile de minimum 20 de copii – inclusiv personalul didactic, medico-sanitar şi administrativ însoţitor (maximum o persoană la 10 copii), organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare se acordă o reducere de 50% a tarifului la tren Regio şi InterRegio, la clasa a II-a.
În afara mijloacelor de trasport, APDT recomandă atelierele de creație din Câmpina, dedicate copiilor și organizate în cadrul Casei de Cultură din localitate. Pe de altă parte, parcurile de distracţie din judeţ (Fun Park Kalinderu, Parcul Cumpătu, Escapade Adventure Park etc.), se pregătesc de vacanţa copiilor, începând cu data de 18 iunie, când vor avea deschis în fiecare zi (până acum aveau program doar în weekend). De asemenea, în Parcul „Dimitrie Ghica“ din Sinaia, cei mici vor avea parte de o surpriză, aici montându-se o roată mare, căluşei, leagăne, trambuline şi tiroliana pentru copii.
“Vacanţa copiilor este un prilej pentru toată familia să petreacă timp împreună, departe de agitaţia de peste an. Unde ar putea mai bine o familie să se odihnească, să se recreeze sau să se distreze împreună? Răspunsul este clar: Prahova. Aici pot găsi toate facilităţile pentru o vacanţă reuşită, de la evenimente şi festivaluri, la parcuri de distracţie potrivite pentru toate vârstele şi până la cazarea impecabilă”, spune Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.