Petre Apostol

La Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu, s-au desfăşurat Campionatele Balcanice de Judo pentru Juniori (U21), competiţie la care au participat 128 de sportivi din opt ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Turcia şi România.
Din delegaţia României au făcut parte şi doi sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, Diana Marcu şi Andrei Pîrloga, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.
Dintre cei doi reprezentanţi ploieşteni, Diana Marcu a reuşit să urce pe podiumul de premiere. În vârstă de numai 16 ani, sportiva ploieşteană a obţinut anul acesta performanţe remarcabile, devenind campioană balcanică la cadeţi, campioană naţională la junioare şi cucerind medalia de bronz la senioare.
La competiţia disputată la Sibiu, Diana Marcu şi-a mai trecut în palmares o performanţă, obţinând medalia de bronz la categoria 70 kg. Reprezentanta ploieşteană a pierdut în semifinală cu Semanur Erdogan, din Turcia, cea care avea să-şi adjudece medalia de aur, după victoria din ultimul act cu compatrioata sa, Burcu Aksoy.
După înfrângerea din semifinale, Diana Marcu a evoluat în lupta pentru medalia de bronz, în care a învins-o pe Danica Juric, din Bosnia şi Herţegovina, urcând, astfel, pe a treia treaptă a podiumului.
În privinţa celuilalt reprezentant ploieştean din lotul României de la Campionatele Balcanice, Andrei Pîrloga a concurat la categoria 81 kg, pierzând în sferturile de finală cu Aleksandar Tomic (Muntenegru). Astfel, a ajuns în recalificări, fază în care a trecut, în primul meci, de Artan Rushiti (Macedonia), dar a cedat, apoi, în confruntarea cu Vuk Elez, din Bosnia şi Herţegovina, ratând, prin urmare, calificarea în meciul pentru medalia de bronz, ocupând locul al şaptelea în ierarhia finală.
Câştigător al categoriei a fost turcul Ahmet Ciftci, în vreme ce medalia de argint a revenit unui alt sportiv din Turcia, Ata Tuncer, iar medaliile de bronz au fost obţinute de Aleksandar Tomic, respectiv Elez Vuk.