Petre Apostol

La Mangalia, săptămâna aceasta se desfăşoară o nouă ediţie a Ligii Naţionale de Minibaschet U12, competiţie la care sunt prezente şi trei echipe prahovene: CSU Ploiești Basketball (antrenoare Elena Stan), ABC Lynx Ploiești (antrenor Florentin Crețu) – la masculin; CSȘ Ploiești (antrenoare Loredana Munteanu) – la feminin.MINIBASCHET B
Toate cele trei echipe ploieştene au avansat în faza superioară a competiţiei, între cele mai valoroase 16 formaţii ale ţării, CSŞ Ploieşti şi ABC Lynx Ploieşti câştigând grupele din faza I, în vreme ce CSU Ploieşti Basketball s-a situat pe locul secund.
În faza a doua, desfăşurată miercuri şi ieri, la băieţi, cele două echipe ploieştene au fost repartizate în grupa 3, debutând chiar în meciul direct, adjudecat de CSU Ploieşti, cu scorul de 37-7. Pentru CSU a urmat o înfrângere, cu ACS U-BT 1 Cluj-Napoca, scor 16-23, după care, ieri, în ultima partidă a grupei, a învins formaţia ACS Baller Bucureşti, scor 21-8, asigurându-şi calificarea în sferturile de finală, ocupând locul secund în clasament, în urma grupării din Cluj.
De partea cealaltă, ABC Lynx a ratat calificarea în sferturi, după înfrângerea cu CSU Ploieşti urmând o victorie la limită, cu ACS Baller, scor 19-17, dar şi un nou insucces, cu ACS U-BT 1, scor 8-43, ocupând locul al treilea în clasament.
În competiţia feminină, CSŞ Ploieşti a făcut parte din grupa 2 în faza secundă, debutând, miercuri, cu două victorii categorice, trecând de ACS Gladius 1 Târgu Mureş, scor 42-22, respectiv de CSŞ Botoşani, scor 42-17. Astfel, avea deja asigurată calificarea în sferturile de finală, indiferent de rezultatul din meciul derbi al grupei, cu ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, care, de asemenea, bifase două victorii în primele partide.
La capătul unui meci foarte echilibrat, încheiat după două reprize de prelungiri, ploieştencele au cedat la doar două puncte duelul cu gruparea din Sfântu Gheorghe, scor 23-25, ocupând, astfel, locul secund în ierarhia grupei.
Sferturile de finală sunt programate în această dimineaţă, dintre cele două echipe ploieştene calificate urmând să evolueze, mai întâi, CSU Ploieşti Basketball. Băieţii pregătiţi de antrenoarea Elena Stan se vor confrunta, de la ora 9:00, cu învingătoarea grupei 4, CSŞ Nr. 5 Bucureşti, formaţie care a câştigat la cel puţin 23 de puncte toate partidele disputate până acum.
În competiţia feminină, elevele antrenoarei Loredana Munteanu vor întâlni, de la ora 10:00, câştigătoarea grupei 1, echipa Dan Dacian Portocaliu Bucureşti. Formaţia din Capitală este neînvinsă până în prezent, CSŞ Ploieşti întâlnind-o şi în faza I, cedând atunci cu scorul de 24-30, ploieştencele având acum şansa revanşei.
Totodată, ABC Lynx Ploieşti va evolua în faza pentru locurile 9-12, întâlnind, de la ora 9:00, echipa de pe locul al treilea din grupa 2, Îngerii Băniei Craiova.