Petrolul a disponibilizat în această vară un număr record de jucători, în condiţiile în care, totuşi, cu acest lot s-a realizat a doua promovare consecutivă! Practic, nu mai puţin de 10 jucători dintre cei care au evoluat în eşalonul trei au fost pe lista “disponibilizaţilor” şi, 100%, vom mai avea cel mult 2 jucători la care se va renunţa, după trialul de astăzi, în care noul antrenor, Leo Grozavu, vrea să vadă la lucru jucătorii din categoria “under 21”.
Astfel, Gabriel Frîncu, Cristian Andor, Alexandru Ichim şi Tiberiu Niţescu au ajuns la un acord cu clubul, pentru rezilierea angajamentelor, în vreme ce pentru portarii Raul Avram şi Raul Botezan se caută variante privind cedarea lor, sub formă de împrumut, la alte echipe.
Totodată, Georgian Păun şi Răzvan Catană şi-au încheiat contractele cu FC Petrolul Ploieşti, lui Daniel Cârjan i-a expirat împrumutul la formaţia ploieşteană, în vreme ce Claudiu Tudor a decis să pună capăt carierei de jucător. Pe de altă parte, după ce a lipsit, din cauza unor probleme, de la reunirea de miercuri, Mirel Bolboaşă a intrat în programul de pregătire al petroliştilor.