Marian Dima

CS Cornu a pierdut “onorabil” în faţa unei viitoare participante în competiţiile europene, FCSB, vicecampioana României, impunându-se în faţa echipei din Liga A Prahova cu 4-1. A fost 3-0 la pauză pentru echipa lui Nicolae Dică, apoi, partea secundă s-a încheiat cu scorul de 1-1, în afara golului reuşit, unul “istoric”, cei din Cornu irosind şi o lovitură de pedeapsă, prin Gavrilă, şutul său fiind apărat de Bălgrădean!
Cu Florinel Coman, Florin Tănase , Filipe Teixeira, Olimpiu Moruțan – în teren, dar fără Budescu, Gnohere şi alte “piese grele”, care au fost menajaţi, roș-albaștrii au deschis scorul încă din minutul 2, după o acțiune finalizată de Florinel Coman, apoi, cu 5 minute înainte de pauză, Tănase a făcut 2-0, dintr-un penalty uşor obţinut de acelaşi jucător. A fost 3-0 la pauză, Florinel Coman punctând încă o dată în ultimul minut al primei reprize, diferenţa fiind una un pic exagerată!
Echipa pregătită de Mihai Dinu a obținut un penalty, în min. 49, dar Bălgrădean a parat șutul “superficial” al lui Gavrilă, prahovenii reușind totuşi golul de onoare în poarta lui Bălgrădean, în minutul 66, când acelaşi Gavrilă a trimis în plasă din 10 metri o minge venită de pe dreapta. Scorul final, 4-1, a fost stabilit în minutul 87, printr-un șut de la distanță al lui Ovidiu Popescu, finalul găsindu-i pe jucătorii echipei din Liga A Prahova la “vânătoare” de fotografii cu mult mai celebrii lor adversari. De menţionat că, pentru a întări lotul avut la dispoziţie, CS Cornu a apelat la Bogdan Panait – chiar un fost jucător al Stelei, precum şi la Janos Cortan – care va reveni la Cornu de la Hărman, Justin Şovăială – CS Tricolorul Breaza şi Soare (Petrolul Teleajen).
În amicalul de la Braşov, disputat pe stadionul “Forex”, au evoluat echipele:
FCSB: A. Vlad – D. Toma, St. Cană, M. Momcilovic, Junior Morais – L. Filip, O. Popescu, O. Moruțan – F. Teixeira, Fl. Tanase (cpt), F. Coman. Au mai jucat: 33 R. Ducan, C. Bălgradean, R. Ion, Ianis Stoica, Băciuţ, C. Dumitru. Antrenor: Nicolae Dică.
CS Cornu: Panaite (cpt) – Şt. Ion, B. panait, Cortan, Ghica – Stăncilă, Soare, Gavrilă, Băcioiu – Copilu, Şovăială. Au mai intrat: M. Ene, Preda, Dragomir, Teodorescu, Urmeş, Ţone, Voiculescu, Burlacu (ultimii trei, junior de la CS Cornu, născuţi în anii 2001-2002). Antrenor: Mihai Dinu.
A arbitrat: Robert Dumitru.

Poză după 13 ani!repriya b

Meciul de la Braşov a oferit şi o poveste interesantă, doi jucători ploieşteni, crescuţi la juniorii Petrolului – Ciprian Copilu şi Constantin Budescu – regăsindu-se, primul în efectivul celor de la CS Cornu, al doilea, internaţional român, printre cei mai bine plătiţi fotbalişti din Liga I, la FCSB! Budescu şi Copilu au fost colegi, în sezonul 2005-2006, în Liga a II-a, sub comanda lui Valeriu Răchită, când Petrolul rata promovarea în duelul cu CSU Craiova şi Unirea Urziceni. Cariera primului a fost una ascendentă, care “i-a asigurat viitorul”, cu câştiguri de peste 1 milion de euro, în timp ce Copilu este … şef de raion la un magazin de material de construcţie.