Fostul atlet jamaican Usain Bolt a participat ieri, ziua în care a împlinit 32 de ani, la primul său antrenament alături de echipa australiană Central Coast Mariners, continuându-şi astfel visul de a deveni fotbalist profesionist, potrivit Agerpres.
Celebrul sprinter, retras de pe pistă în 2017, vrea să profite de mâna întinsă de Mariners, după o serie de teste neconcludente la clubul german Borussia Dortmund, precum şi în Norvegia şi Africa de Sud.
„Ca şi în atletism, prima zi de antrenamente este întotdeauna cea mai grea. Nu mi-am stabilit nicio ţintă, vreau să mă pregătesc cât mai bine. Nu ştiu la ce să mă aştept, aşa că sunt aici pentru a da totul şi să învăţ cât mai mult posibil”, a declarat Bolt la finalul şedinţei de pregătire de 45 de minute, la care au asistat aproximativ 70 de ziarişti.
Echipat cu mănuşi şi pantaloni, în contrast cu colegii săi, care au profitat de vremea frumoasă de afară, sportivul jamaican a demonstrat un bun control al balonului, reuşind totodată câteva lovituri bune cu piciorul stâng.
Clubul Mariners, cu sediul la Gosford, la nord de Sydney, speră ca noul său jucător să poată fi apt de joc până la sfârşitul lunii noiembrie, când va debuta noua ediţie din A-League, campionatul care reuneşte cele mai bune echipe australiene şi una din Noua Zeelandă.
Antrenorul lui Central Coast Mariners, Mike Mulvey, care l-a găsit pe Bolt uşor nervos, a declarat: „Este abia prima sa zi. E un sportiv fantastic şi suntem absolut încântaţi să-l avem aici, alături de noi”.
Deşi încă nu a debutat ca fotbalist profesionist, Usain Bolt visează în continuare să joace într-o zi la echipa sa de suflet, Manchester United.
„Unul dintre cele mai mari visuri este să joc pentru Manchester United, chiar şi pentru numai cinci meciuri, un meci. Ar fi un vis devenit realitate, pentru că sunt un mare fan”, a mai spus multiplul campion jamaican.