Petre Apostol

La finalul săptămânii, sâmbătă şi duminică, sunt programate probele Campionatelor Naţionale de Ciclism pe Şosea pentru copii (5-14 ani). Printre cluburile sportive care vor fi prezente se regăseşte şi CS Conpet Ploieşti, antrenorul Cornel Popa urmând să aibă în concurs patru sportivi.
Astfel, de la CS Conpet vor evolua Denisa Toader (copii A, 14 ani), Alin Toader (copii A, 14 9-dani), Ana Gheorghe (copii B, 12 ani), Daria Gheorghe (copii C, 10 ani).
De menţionat că Denisa Toader este campioană en-titre la proba de contratimp individual, în vreme ce la întrecerea de fond, de anul trecut, a obţinut medalia de argint, participând atunci tot la categoria copii A.
Ediţia de anul acesta a Campionatelor Naţionale de Ciclism pe Şosea pentru copii va avea loc la Cristian, localitate din judeţul Braşov.
În prima zi a competiţiei este programată proba de fond, la categoria copii A urmând să se dispute pe distanţa de 22.8 kilometri, pe un traseu diferit faţă de categoriile mai mici de vârstă. La categoriile copii B, C, D1 şi D2 se vor parcurge 13.5 km, 9 km, 4.5 km, respectiv 1.5 km.
În a doua zi a campionatelor urmează să se desfăşoare proba de contratimp individual, pe un traseu amenajat între Cristian şi Vulcan. În funcţie de categoria de concurs se vor parcuge următoarele distanţe: 7 km (copii A), 5 km (copii B), 4 km (copii C), 2 km (copii D1), 1 km (copii D2).
În fiecare zi, întrecerea este programată să înceapă de la ora 10:00.