V. Stoica

O pasarelă improvizată din comuna Aluniș, construită peste pârâul Cărpinoasa – formată din grinzi din lemn sprijinite pe o zidărie din piatră “consolidată” cu șine de cale ferată, va fi dezafectată și înlocuită cu un pod adevărat, a cărui valoare se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei.
Primăria Aluniș intenționează să construiască – după finalizarea procedurii de achiziție a lucrărilor – o legătură rezistentă între cele două maluri ale pârâului Cărpinoasa, structura urmând să aibă și partea carosabilă mai lată cu circa un metru. Lungimea podului va fi de 23,30 metri și lăţimea totală de 7,70 metri, 2 x 2,50 metri partea carosabilă și un trotuar de un metru și jumătate pe partea stângă.
Pe lângă structura propriu-zisă, vor fi executate și lucrări de reprofilare și de amenajare a albiei pe o lungime de 32 de metri în amonte și de alți 26 de metri în aval de pod. Podul se află pe uliţa Cărpinoasa, care se desprinde din drumul județean DJ214, care asigură legătura comunei Aluniș cu Brebu și, mai departe, cu Câmpina. Ulița respectivă face legătura dintre drumul județean și mai multe proprietăți private, iar la capăt continuă cu un drum de exploatare.
Podul existent în prezent are caracter de improvizație, neavând o alcătuire structurală specifică lucrărilor de artă.