În ţara noastră, această zi se sărbătoreşte din anul 1998 în fiecare an, deşi a fost adoptată printr-o Rezoluţie O.N.U. încă din anul 1991.
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice nu reprezintă doar un moment aniversar, ci şi o ocazie pentru Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) Ploieşti de a-i omagia pe cei ajunşi la vârsta senectuţii şi un prilej de reflecţie asupra vieţii pensionarilor.
Nu trebuie uitat faptul că vârstnicii sunt cei care au trudit şi şi-au făcut datoria faţă de ţară şi faţă de generaţiile care le vor urma.
În acest context, instituţia noastră organizează de fiecare dată cu ocazia acestei zile – şi nu numai – activităţi menite să ducă la alungarea sentimentului de singurătate şi marginalizare resimţit de unii membri ai noştri, la păstrarea armoniei corpului şi a sănătăţii mentale.
Astfel, am organizat mese rotunde cu participarea factorilor de decizie de la nivelul autorităţilor locale, a unor personalităţi marcante din domenii diferite de activitate, o serie de expoziţii de colaje şi pictură, intitulate sugestiv „Străbătând Ploieştiul de altădată” sau „Amintiri din Ploieştiul Interbelic”, lansări de carte, spectacole cultural-artistice, manifestări sportive etc.
Am organizat sărbătorirea cuplurilor formate din membri ai C.A.R.P. Ploieşti care au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi a acelora care au vârsta de peste 95 de ani şi chiar 100 de ani, cărora pe lângă un buchet de flori, o Diplomă de excelenţă, li s-a acordat şi un stimulent bănesc. Toate aceste evenimente sunt organizate în sala de festivităţi a C.A.R.P. Ploieşti, cu o capacitate de 150 de locuri.
De asemenea, organizăm excursii interne şi externe, cu suportarea unei cote părţi din costul excursiei.
Familia noastră, a C.A.R.P. Ploieşti, este parte din populaţia ajunsă la vârsta senectuţii, este populaţia care trebuie omagiată pentru contribuţia ei din anii tinereţii şi ai maturităţii la crearea bunurilor materiale şi spirituale, la progresul societăţii.
Sunt oameni care au dreptul la recunoştinţă şi respect, la demnitate şi alinare, la participarea, cât mai mulţi ani, la viaţa socială.
C.A.R.P. Ploieşti şi-a dorit şi doreşte în continuare, prin întreaga sa activitate, să constituie un suport al speranţei, al încrederii şi al voinţei de mai bine pentru membrii săi, este şi va fi cu siguranţă o verigă importantă în asigurarea cu adevărat a unei protecţii sociale a celor pe care îi slujeşte, astăzi numărând 44.838 de membri, fiind cea mai mare Asociaţie C.A.R.P. din ţară.
La ceas aniversar, urăm membrilor C.A.R.P. Ploieşti şi tuturor pensionarilor „La Mulţi Ani !” plini de speranţă şi satisfacţii, să aibă parte de multe bucurii şi împliniri, de zile senine şi liniştite, alături de cei dragi şi de cei care le sunt aproape.
C.A.R.P. Ploieşti
Preşedinte, Pascu Ştefan