V. Stoica

Ieri dimineață, la Instituția Prefectului Prahova au sosit cele 728.983 de buletine de vot, care vor ajunge vineri, 5 octombrie, la secțiile de vot din teritoriul județului Prahova, în vederea organizării Referendumului pentru revizuirea Constituției, programat a avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie.
Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Prahova, în județ numărul de alegători total este de 664.347 de persoane, care vor putea să se exprime în legătură cu propunerea de revizuire a Legii fundamentale într-una dintre cele 623 de secții de votare din toate buletine vot1localitățile județului, având în vedere că se va putea vota și pe liste suplimentare.
Astăzi și mâine, președinții secțiilor de votare vor fi chemați la instruirea privind organizarea și buna desfășurare a referendumului, în cele două zile în care a fost programată consultarea populației în legătură cu modificarea articolului 48 din Constituție.
O singură schimbare ar urma să aibă loc în Legea fundamentală, dacă rezultatul referendumului va fi unul pozitiv: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (și nu între soți, cum este prevăzut în prezent, în alin.1 din art. 48), pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.