Titular, vineri, în jocul cu Aerostar Bacău, în premieră pentru acest sezon al Ligii, Vali Ţicu a primit şi vestea unei noi convocări la reprezentativa „U19”.
Astfel, tânărul fundaş petrolist va fi prezent, în perioada 7-14 octombrie, la o acţiune a echipei naţionale, stagiul cuprinzând şi două jocuri de verificare ce se vor disputa în compania formaţiei similare a Suediei (12 şi 14 octombrie). Alături de Ţicu, sub “tricolor” se vor afla şi trei jucători ai Astrei – Radu Chiriac, Gabriel Şerban şi Alexandru Duminică!
7-bReprezentativa „U19” va juca, între 14-20 noiembrie, în turneul de calificare pentru Campionatul European 2019, făcând parte dintr-o grupă preliminară alături de Bulgaria (ţara gazdă), Grecia şi Gibraltar.
Altfel, un alt junior al Petrolului, fundaşul central Adrian Nicolae a participat, recent, la o acţiune a echipei naţionale „U16”, România întâlnind, într-o dublă de verificare, selecţionata Turciei. Nicolae a fost integralist în prima confruntare, câştigată de către „tricolori” cu scorul de 1-0, pentru ca, în cea de-a doua, în care oaspeţii s-au impus cu 2-1, să evolueze din minutul 54.

Ianis Stoica – remiză la debut

Reprezentativa Under 17 a României a remizat duminică, 30 septembrie, în meciul de debut din grupa de calificare pentru Campionatul European de anul viitor, 0-0 cu Ungaria.
Primul meci oficial internațional al generației de jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2002 a fost contra selecționatei similare a Ungariei, gazda turneului de calificare. Partida disputată la Telki s-a încheiat cu o “remiză albă”, în primul unsprezece al tricolorilor aflându-se şi prahoveanul Ianis Stoica (legitimat la FCSB), fostul junor al Petrolului, fiul unui alt fost internaţional, Pompiliu Stoica.
În celălalt meci din grupa tricolorilor, Serbia a învins Lituania cu 2-1. Primele două clasate împreună cu cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 în cele 13 grupe vor merge la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneului final. La EURO, găzduit de Irlanda în mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele 8 grupe de la Turul de Elită și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.