F. T.

Agenții din cadrul Direcției Rutiere a IPJ Prahova au derulat, joi, mai multe acțiuni care au avut drept scop prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, fiind vizați în special șoferii vitezomani.
În acest context, polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene – DN 1 au aplicat 277 de amenzi (150 numai pentru depășirea limitei legale de viteză ! ), în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei. În plus, au reținut 16 permise auto și cinci certificate de înmatriculare.
Dar, în afară de vitezomanii amintiți, oamenii legii au prins și doi prahoveni care conduceau biciclete sub influența băuturilor alcoolice (0,53, respectiv 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat), ambii fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 870 de lei fiecare.
De razii nu au fost ocolite nici orașele din județ. În Vălenii de Munte, echipajele mixte polițist – jandarm din cadrul Grupării Mobile “Matei Basarab” au controlat 427 de autovehicule (efectuând 210 testări cu aparatul etilotest), iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 67.000 de lei. Totodată, au fost reținute și două permise de conducere.
Nici polițiștii din Mizil nu au “șomat”, acționând pentru creșterea siguranței rutiere pe raza orașului și a D.N.1B – E577. Au fost controlate 22 de autovehicule și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.
În Plopeni, oamenii legii, în colaborare cu un reprezentant al RAR Prahova, au acționat pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Au fost controlate 22 de autovehicule și s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7.000 de lei, fiind retrase șase certificate de înmatriculare.