Un gazon bun şi tribune aproape goale (lituanienii au avut permisiunea de a avea un grup de fani, aproximativ 25 de suporteri luând loc la tribuna 1!) au fost “martorii” ultimului meci oficial jucat “acasă” de către România, în 2018, la Ploieşti.
Reprezentativa antrenată de Cosmin Contra, care i-a “ghidat”, din cârje, la propriu, pe elevii săi, a câştigat penultimul joc din grupa 4 (seria C) a Ligii Națiunilor, la scor de neprezentare, 3-0 contra naționalei Lituaniei, într-un meci fără spectatori, la fel cum fusese 7-bşi precedentul pe arena “Ilie Oană”, cel cu Muntenegru (scor 0-0), echipa noastră fiind într-o situaţie ingrată, aceea de a juca două meciuri din trei, pe teren propriu, cu “porţile închise”!
Golurile tricolorilor au fost marcate de George Pușcaș (7), din assist-ul lui Chipciu, Claudiu Keșeru (47), reluare din apropiere după respingerea portarului, și Nicolae Stanciu (65), care a șutat surprinzător dintr-o lovitură liberă.
În minutul 68 al partidei, Cosmin Contra a debutat al 14-lea jucător din mandatul său la echipa națională, pe Ianis Hagi, care l-a înlocuit pe Keșeru. Oaspeții au terminat jocul cu un om în minus, după eliminarea lui Novikovas din minutul 89.
Echipa noastră accede pe poziția a doua în grupă înaintea ultimei runde, însă pentru a urca pe prima poziție are nevoie, pe lângă un succes la Podgorica, mâine, în fața Muntenegrului, și de un rezultat pozitiv al Lituaniei în Serbia.
România a evoluat în formula: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru-cpt., Moți, Bancu – Anton, Stanciu (Cicâldău, 72′) – Chipciu (Deac, 65′), Maxim, Keșeru (Hagi, 68′) – Pușcaș.