F.T.

În perioada 3 – 16 noiembrie a.c., sute de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în comiterea a diverse infracţiuni, în special trafic de persoane şi furturi, În acest context, au fost organizate 42 de acțiuni operative, pentru probarea activității infracționale a unor persoane care erau deja vizate de către anchetatori. Dintre acestea, 31 au fost reținute sau arestate și una a fost plasată sub control judiciar.
De asemenea, au fost ridicați în vederea confiscării 37.500 de lei, 12.300 de euro, laptopuri, tablete, telefoane mobile şi, nu în ultimul rând, material lemnos. În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în destructurarea grupărilor au fost angrenaţi nu doar poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, ci şi luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.
Şi în Prahova au acţionat, în perioada menţionată, tot în sistem integrat, poliţişti şi jandarmi, fiind vizaţi proxeneţi, indivizi care furau din maşini şi hoţi de material lemnos.
Astfel, reamintim că, lucrători operativi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ, au descins la Poiana Câmpina și Ploiești pentru a ridica suspecți de proxenetism. De asemenea, o altă serie de percheziţii au efectuat poliţiştii și la Valea Călugărească, descinzând și la zece locaţii din Ilfov, de unde au ridicat mai mulţi suspecţi care dădeau lovituri la maşinile de curierat care staţionau pe DN 1 B. Conforma anchetatorilor, cei vizaţi urmăreau maşinile care transportau diverse mărfuri, iar când nu mai era nimeni în maşină ( şoferul fiind plecat pentru a livra marfa la destinatar), furau tot ce se putea lua din maşini, respectiv mărfuri şi bani. O altă serie de descinderi a avut loc pe raza comunei Cerașu, la indivizi care îşi făcuseră un „obicei” din a fura, sistematic, lemn din pădurile din zonă. Cu această ocazie, au fost ridicaţi 40 de metri cubi de lemn, precum şi motofierăstraie, topoare și alte unelte folosite în activitatea infracţională.