Petre Apostol

Ieri, componentele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti din lotul naţional de gimnastică ritmică al României, Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, au plecat spre Kiev, în Ucraina, unde vor participa la turneul internaţional „Deriugina Cup”, ajuns la ediţia cu numărul 24 şi care începe astăzi. Cele două sportive ploieştene sunt însoţite de antrenoarele Liliana Băescu (coordonatoarea secţiei de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti şi arbitru internaţional) şi Simona Puiu.
Participantă la Jocurile Olimpice de Tineret şi la Campionatele Europene de junioare, în 2018, Denisa Stoian va concura în cadrul întrecerii de senioare, categorie la care a avansat din acest an. În schimb, Miruna Ciocîrlan va lua parte în competiţia junioarelor, categorie la care se află în ultimul an.
Pentru Denisa Stoian reprezintă primul concurs oficial din acest an, în timp ce Miruna Ciocîrlan, care se pregăteşte pentru Campionatele Mondiale de junioare, se află la a doua competiţie internaţională, după cea de la Moscova (Rusia), disputată luna trecută şi la care a obţinut calificarea în finale la ambele obiecte la care a participat.