V. Stoica

Noi descoperiri arheologice au fost făcute de echipele de cercetători din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, la doi pași de Ploiești, în timpul efectuării descărcărilor arheologice preventive pe raza comunei Târgșoru Nou.arheologi b
Ieri, reprezentanții muzeului prahovean au anunțat că, în această lună, au fost realizate cercetările arheologice în zona localității menționate, având ca obiectiv descărcarea de sarcină arheologică a unui teren pe care se afla un tumul din epoca bronzului (3000-2500 î.Hr.).
Potrivit sursei menționate, colectivul de cercetare – format din arheologii Alin Frînculeasa și Octav Negrea și de restauratorul Claudia Dumitrescu, din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova – a descoperit mai multe rămășițe umane și animale, precum și alte obiecte vechi.
“Au fost descoperite un mormânt turanic în care se aflau un individ adult și resturile unui cal, dar și un clopoțel din bronz (sec. XI-XIII d.Hr.), un mormânt de copil din epoca bronzului atribuit comunităților Yamnaya (3000-2500 î.Hr.) și o așezare din epoca bronzului, cultura Cernavoda II (3300-3100 î.Hr.). Cercetările din acest tumul vin să completeze o serie numeroasă de descoperiri realizate în ultimii ani de arheologii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova în localitățile Ariceștii-Rahtivani, Blejoi, Păulești, Strejnicu, Târgșoru Vechi, Nedelea și Ploiești”, au menționat reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. La cercetările de la Târgșor au mai luat parte și arheologii Daniel Garvăn și Roxana Munteanu – de la Muzeul Județean Buzău și arheologul Eugen Paveleț – de la Direcția Județeană pentru Cultură Prahova.