V. Stoica

Rodica Paraschiv, deputat PSD de Prahova, coordonează, începând din această săptămână, Departamentul pentru Turism din cadrul Consiliului Național al Partidului Social Democrat.
Deputatul Rodica Paraschiv a declarat, pentru ziarul Prahova, că este onorată de încrederea care i-a fost acordată de către conducerea Partidului Social Democrat prin nominalizarea sa pentru coordonarea Departamentului pentru Turism din Consiliul Național al PSD. “Este încă foarte mult de lucru pentru dezvoltarea turismului românesc. Avem atât de multe de oferit, noi, ca țară, și tocmai de aceea este nevoie de politici coerente și în acest domeniu atât de important. Deși, de-a lungul timpului, au avut loc schimbări majore în această adevărată industrie a turismului, trebuie să strângem laolaltă toți factorii de decizie, incluzând aici și patronatele, pentru a discuta despre ceea ce este de făcut pentru o adevărată promovare a turismului românesc și o îmbunătățire a calității acestuia. Pe lângă investiții, este nevoie și de o colaborare intensă și susținută cu toate instituțiile din domeniu. În calitatea mea de coordonator al acestui departament din cadrul Consiliului Național al PSD, voi menține o relație strânsă atât cu Ministerul Turismului, cu societățile aflate în portofoliul acestui minister, dar – așa cum am precizat anterior – trebuie să avem un dialog continuu și cu reprezentanții mediului de afaceri care își desfășoară activitatea în acest domeniu”, a declarat deputatul de Prahova Rodica Paraschiv.
Condus de senatorul Mihai Fifor, Consiliul Național al PSD este o structură formată din 25 de departamente, fiecare dintre acestea urmărind stabilirea politicilor publice din câte un domeniu de activitate.
Potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Național al PSD, fiecare dintre cele 25 de departamente de specialitate elaborează studii, strategii și programe ale social-democraților pentru fiecare domeniu în parte, elaborează secțiuni specifice din cadrul Programului de guvernare al PSD, dar și monitorizează activitatea ministerelor și a instituțiilor din domeniul specific de activitate.
Departamentele își organizează propriile grupuri de lucru, incluzând comisii de expertiză pe subdomenii de activitate și pe compartimente, acestea având și responsabilități în privința colaborării cu structurile de la nivel județean, precum și a analizării legislației în vigoare și sprijinirea parlamentarilor social-democrați în vederea elaborării de proiecte legislative necesare pentru dezvoltarea fiecărui domeniu economic sau social în parte.