Avansul producției industriale din China a scăzut la minimul ultimilor 17 ani în primele două luni ale anului, indicând și mai multe slăbiciuni în a doua economie a lunii, scrie Reuters, adăugând că Beijingul va introduce noi măsuri de sprijin, potrivit Hotnews.
Totuși, mai multe seturi de date statistice publicate joi arată și că investițiile imobiliare își revin, iar vânzările cu amănuntul sunt lente, dar solide, sugerând că economia nu este pe o pantă descendentă abruptă la acest moment.
China înmulțește măsurile de sprijin ale economiei în 2019, în condițiile în care creșterea economică pare că va fi la cel mai mic nivel din ultimii 29 de ani, dar aceste intervenții au nevoie de timp pentru a produce efecte. Cei mai mulți analiști sunt convinși că activitatea economiei nu se va stabiliza la un nivel convingător până la jumătatea anului.
Premierul Li Keqiang a anunțat anul trecut reduceri de taxe și investiții în infrastructură de sute de miliarde dolari, chiar dacă alți oficiali de la Beijing au spus că nu vor recurge la stimuli economici masivi, ca în trecut.