* Angajaţii nu reuşesc să adopte un stil de viaţă sănătos în rutina zilnică, iar mâncarea de tip fast food este soluţia la care mulţi apelează pentru că nu au timp să gătească sau să iasă la masa de prânz. 62% dintre angajaţii români alocă mai puţin de 30 de minute prânzului, mâncând în grabă, în incinta locului de muncă. Referitor la preţul mediu perceput ca fiind rezonabil pentru masa de prânz, conform unui studiu, acesta este de 13 lei într-un fast food, 17 lei în cazul mâncării livrate şi 27 de lei pentru un prânz la restaurant, potrivit Adevărul.
* Majoritatea oamenilor care vor să scape de câteva kilograme în plus încearcă să renunţe la mâncărurile grele şi să mănânce cât mai multe salate. Însă şi salatele îngraşă, potrivit dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă. „Ştiu mulţi oameni care se îngraşă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu şuncă sau chiar salatele de fructe cu frişcă sau alte toppinguri nu sunt chiar „prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci peşte la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul. Potrivit
dr. Alin Popescu, nu există alimente nocive, doar cantităţi prea mari, moduri greşite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate, potrivit doctorulzilei.ro.