Petre Apostol

Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti va găzdui, mâine, începând cu ora 11:00, ultimul meci al etapei a XXIV-a din Seria C a Diviziei A la handbal feminin, dintre HC Activ CSO Plopeni şi CS Dacia Mioveni 2012. Va fi, practic, duelul dintre primele două clasate ale ierarhiei, echipa prahoveană asigurându-şi, în mare măsură, poziţia a doua şi calificarea la turneul semifinal, după succesul înregistrat, în etapa precedentă, pe terenul formaţiei FC Argeş.
Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu se vor confrunta cu formaţia din fruntea ierarhiei, CS Dacia Mioveni 2012 având un avantaj de cinci puncte faţă de gruparea prahoveană, dar şi un meci mai puţin disputat.
Echipa din Plopeni are o serie de cinci victorii consecutive în campionat, în etapa precedentă câştigând cu principala contracandidată la ultima poziţie care oferă calificarea la turneul semifinal, FC Argeş, scor 26-23 (13-12), chiar în deplasare. Astfel, a ajuns la 44 de puncte, în urma a 14 victorii şi două remize în cele 20 de partide disputate.
În schimb, CS Dacia Mioveni 2012, formaţie antrenată de ploieşteanul Daniel Gheorghe, se deplasează la Ploieşti după cea de-a doua înfrângere suferită în campionat, chiar cu FC Argeş, pe teren propriu, scor 21-24 (12-17).
În cele trei partide directe disputate în această ediţie de campionat, CS Dacia Mioveni 2012 a câştigat pe teren propriu, scor 34-18 (16-9) – în septembrie 2018, respectiv 31-25 (16-15) – în ianuarie, în vreme ce în meciul din Prahova, disputat la Plopeni, în toamna anului trecut, duelul s-a încheiat cu o remiză, scor 20-20 (8-8).
De menţionat şi faptul că echipa prahoveană nu a pierdut niciun punct în Sala „Olimpia”, de când s-a mutat în arena ploieşteană, în startul părţii secunde a campionatului, câştigând, până acum, toate cele cinci partide disputate.
Meciul din Sala „Olimpia” urmează să fie arbitrat de ialomiţenii Nicu Chiriţoiu şi Constantin Neagu.
Primele două partide ale etapei s-au desfăşurat deja, înregistrându-se următoarele rezultate:
LPS Târgu Jiu – FC Argeş 28-45 (10-21)
ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub – Naţional Râmnicu Vâlcea 21-26 (11-15)