Uvertura operei “Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul în mi minor op. 64, pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn – Bartholdy și Simfonia în Do major a lui Georges Bizet sunt lucrările care compun programul de joi, 21 martie, de la ora 19.00, de la filarmonică La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Cristian Oroșanu, iar invitata serii este violonista Cristina Anghelescu.
Artista provine dintr-o familie de muzicieni și a început studiul viorii cu tatăl său, cel care i-a îndrumat cu atenție și profesionalism formarea artistică. Ulterior a absolvit Universitatea de Muzică din București, iar în prezent este solista Orchestrelor „Radio” – București.
Câștigătoare a numeroase concursuri internaționale, aceasta a fost invitată și re-invitată să concerteze în săli renumite de peste hotare. A efectuat numeroase turnee de concerte și recitaluri în toate țările Europei, în Taiwan, America de Sud și cea de Nord, Africa de Sud etc. A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD, cu concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, „Anotimpurile” de Vivaldi și cu cele două Concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră „Philarmonia” din Londra.
Biletele la concertul de joi de la filarmonica ploieșteană, în valoare de 25 de lei (adulți), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți), se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.