• Adrian Streinu-Cercel, directorul de la „Matei Balş”, a declarat, la o conferinţă despre vaccinare, că o persoană care se îmbolnăveşte de tetanos are dureri mari, resimţite la nivelul întregii musculaturi. Doctorul a spus că nu există vaccin împotriva prostiei, făcând referire la cei care îl refuză.
„Nu vreau să mai văd tetanos. În tetanos, persoana respectivă are nişte dureri atât de îngrozitoare încât nu vă puteţi imagina, toată musculatura este contractată. Gândiţi-vă că faceţi un cârcel şi multiplicaţi durerea de la cârcelul respectiv la întreaga musculatură şi o să vedeţi care este magnitudinea. Şi asta când poţi să previ tetanosul cu vaccinarea. Adică, mă gândesc, cât de duşi cu capul să fim ca să nu înţelegem că vaccinarea este un lucru bun”, a declarat, sâmbătă, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti, notează Mediafax.

cartof copt• Un cartof mare şi copt conţine de 3 ori mai mult fier decât o porţie de 85 de grame de carne de pui. Faceţi o combinaţie delicioasă, cu broccoli preparat la aburi, puţină brânză sau caşcaval topit şi puneţi şi puţin iaurt la toată această combinaţie.