Petre Apostol

La proba de dezlegări de studii şi probleme din cadrul Campionatelor Naţionale de Şah pentru copii, juniori şi tineret, desfăşurate la Călimăneşti-
Căciulata, printre sportivele care s-au remarcat s-au regăsit şi reprezentante de la CS Petrolul Ploieşti, elevele antrenorului Gheorghe Pepene obţinând trei medalii.
La categoria fete 18 ani, clubul petrolist a ocupat chiar primele două poziţii ale ierarhiei. Valentina Nistor şi-a adjudecat titlul naţional, încheind cu 16,5 puncte, în 82 de minute, în vreme ce Maria-Magdalena Moş şi-a trecut în palmares medalia de argint, reuşind 15 puncte, în 70 de minute. Podiumul a fost completat de Briana Bălan, de la LPS Satu Mare, cu 12 puncte, în 87 de minute.
De asemenea, la categoria fete 12 ani, CS Petrolul a fost aproape de o nouă medalie de aur, prin Maria-Ioana Mihalea. Sportiva ploieşteană a încheiat cu 15 puncte, în 65 de minute, adjudecându-şi medalia de argint, fiind la doar jumătate de punct de titlul naţional, câştigat, în cele din urmă, de Diana Petculescu, de la CSŞ Nr. 1 Timişoara (15,5 puncte, în 69 de minute). Miruna Mocanu, de la ACS Logic Delta, a încheiat podiumul de premiere, cu 14,5 puncte, în 74 de minute.

Medalii pentru CSU Ploieştisah 2

De menţionat că la proba de dezlegări de studii şi probleme de la Naţionalele de Şah s-au mai remarcat şi doi sportivi de la CSU Ploieşti. Astfel, Răzvan Chivu şi-a adjudecat medalia de argint la categoria băieţi 14 ani, cu 20 de puncte, în 73 de minute, fiind la egalitate cu Matei Vîlcu (CSŞ Târgu Mureş), în vreme ce prima poziţie i-a revenit lui Cristian Oltean (ACS Şah Club Vados Arad), care a obţinut 25 de puncte, în 75 de minute.
Pentru clubul universitar ploieştean a mai punctat Andrei Bulău, la categoria băieţi 16 ani, acesta trecându-şi în palmares medalia de bronz, cu 25 de puncte, în 80 de minute. Primele două poziţii au fost ocupate de Mihnea Ognean (CSŞ Târgu Mureş), cu 26,5 puncte, în 86 de minute, respectiv de Andrei Secrieru (CSU Universitatea de Vest Timişoara), cu 25 de puncte, în 67 de minute.