•  Pentru siguranţa copiilor, este recomandată o vizită anuală la medicul dermatolog în cazul în care aceștia au mai mult de 25 de aluniţe sau prezintă istoric familial de melanom sau alt tip de cancer. Pot fi necesare vizite mai frecvente, dacă există mai mult de 50 de aluniţe, un istoric de aluniţe anormale sau un sindrom genetic sau imunologic. În ceea ce priveşte alte tipuri de cancer de piele, atât carcinomul bazocelular (BCC), cât şi carcinoamele cu celule scuamoase sunt foarte rare la copii şi apar în mod obişnuit numai la pacienţii cu sindroame genetice, potrivit Doctorul zilei.
  •  Oamenii de ştiinţă au identificat o proteină care inhibă editarea genetică prin metoda CRISPR, deschizând astfel posibilitatea unui control mai precis asupra rezultatelor oferite de către această tehnică. Folosind testarea bio-chimică şi celulară, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice compusul chimic care distruge legarea enzimei SpCas9, folosită în tehnica de editare genetică CRISPR, de către codul ADN.
    Aceste proteine descoperite recent sunt mult mai mici decât proteinele care blochează enzimele Cas9 descoperite anterior,
    notează Phys.org citat de Descoperă.
  •  În timpul zilelor de vară se recomandă să ne protejăm foarte bine pielea de razele UV. Cele mai vulnerabile zone ale feţei, care pot duce la apariţia cancerului de piele non-melanom, sunt buzele, urechile şi pleoapele. Protecţia solară trebuie aplicată în fiecare zi, de fiecare dată când ieşim afară din casă, iar produsele pe care le folosim trebuie să aibă SPF 30 sau mai mare. Chiar şi atunci când purtăm ochelari de soare sau când ne aflăm în maşină, razele UV pătrund prin geam sau lentilă şi afectează pielea, potrivit CSID.