La sediul Federației Române de Fotbal s-a desfășurat primul modul din cadrul cursurilor pentru antrenorii care doresc să obțină Licența UEFA B.
La festivitatea de deschidere a participat și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, iar din partea Școlii Federale de Antrenori au fost prezenți Dan Apolzan – director SFA, Lucian Sănmărtean – manager sportiv al loturilor de juniori și tineret, Adrian Boiangiu – antrenor secund la echipa națională U21, Răzvan Rotaru și ploieșteanul Valentin Sinescu – lectori în cadrul Școlii Federale de Antrenori.
Actualul curs se întinde pe durata a patru luni și este împărțit în patru module. La final, cursanții vor fi testați teoretic și practic pentru obținerea licențelor UEFA B, în perioada 12-14 august.
Printre cei 25 de cursanți se regăsește și ploieșteanul Cătălin Cursaru, cel care, în paralel cu activitatea de observator al Ligii Profesioniste de Fotbal, a început și antrenoratul, la Petrosport Ploiești. Alături de acesta, pe lista celor care încearcă să-și croiască drum în această meserie se regăsesc și Andrei Petru Pintilie, Laurențiu Irinel Ionașcu, Sergiu Bar (fost jucător la Plopeni și Astra), Vasile Maftei, Andrei Iulian Popescu, Iulian Olteanu, Daniel Ciprian Mahu-Moisii, Gheorghe Alin Pufu (și el din generația care a reușit prima promovare a Astrei Ploiești, în Liga I), Emil Nanu, George Cornel Țălnar, Relu Valentin Țurai, Paul Rus, Ion Robert Catană, Daniel Alexandru Jac, Octavian Alexandru Dragomir, Vlad Constantin Ioniță, Iulian Nedu, Victor Olenic, Ciprian Andrei Ana, Răzvan Vasile Dan, Gelu Gicu Ghiță, Tudorel Burlui, Cristian Vrânceanu, Gabriel Ilie Cotoară (de asemenea jucător la Petrolul și Astra, la nivel de ligile 2 și 3).